Fost şef al Societăţii Pieţe SA Timişoara, condamnat după ce a şantajat doi jurnalişti. Va plăti şi daune morale

Fostul "baron al pieţelor" timişorene, Ionuţ Nasleu
Fostul "baron al pieţelor" timişorene, Ionuţ Nasleu (Youtube - screenshot)

Fostul şef al Societăţii Pieţe SA Timişoara Ioan Nasleu a fost condamnat în prima instanţă la 2 ani şi 8 luni de închisoare cu suspendare sub supraveghere, într-un dosar în care este acuzat de şantaj şi fals, informează Ziare.com. Sentinţa Judecătoriei Timişoara nu este însă definitivă.

Sursa citată precizează că Ioan Nasleu a fost ofiţer SRI, dar şi vicepreşedinte al ANRP, şi ar fi şantajat doi jurnalişti: editorul-şef al pressalert.ro, Dragoş Boţa, şi pe soţia acestuia, Iulia Boţa, directorul debanat.ro.

Nasleu a trimis un mesaj de ameninţare cu publicarea unei pretinse înregistrări video care ar pune-o într-o lumină proastă pe soţia jurnalistului şi a solicitat ca publicaţiile acestora să nu mai continue dezvăluirile despre ilegalităţile sale. Nasleu este acuzat şi că a şantajat doi angajaţi de la S.C. Pieţe SA în încercarea de a-i face să demisioneze, ameninţând că altfel va da familiilor acestora pretinse înregistrări care ar fi dovedit o pretinsă relaţie extra-conjugală.

Judecătorii l-au găsit vinovat pe Ion Nasleu pentru infracţiunea de şantajare a editorului şef al Pressalert.ro, Dragoş Boţa şi a directorului debanat.ro, Iulia Boţa, fiind condamnat pentru fiecare infracţiune la câte un an şi opt luni de închisoare.

Totodată, Nasleu a fost găsit vinovat şi de săvârşirea infracţiunilor de fals material în înscrisuri şi instigare la uz de fals, dar a fost achitat pentru acuzaţia că i-a şantajat pe cei doi angajaţi.

Potrivit sentinţei, Ioan Nasleu trebuie să plătească daune morale de 10.000 euro jurnalistului Dragoş Boţa şi 15.000 de euro Iuliei Boţa, şi să presteze muncă fără plată în folosul comunităţii pe o perioadă de 90 zile la una dintre următoarele două instituţii: Inspectoratul Şcolar Judeţean Timiş sau STP Timişoara.