Fost preot urmărit internaţional pentru evaziune fiscală îi atacă pe judecători într-un clip pe YouTube

Ovidiu Marian Pop
Ovidiu Marian Pop (Screenshot)

Un fost preot din Oradea, condamnat la nouă ani de închisoare pentru evaziune fiscală, a fost dat în urmărire naţională şi internaţională după ce s-a făcut nevăzut în urmă cu câteva zile. Înaintea dispariţiei sale, Ovidiu Marian Pop a depus o mărturie online în care s-a declarat nevinovat şi i-a acuzat pe judecători şi procurori că nu i s-a dat şansa să se apere, relatează Digi 24.

“Cât mai valorează viaţa unui om? Pare deja o întrebare retorică. Pentru că pe de o parte, parcă nu valorează nimic, pe de altă parte, în sume, pentru unii valorează ceva. […] Am cerut o şansă să mă apăr. Am fost învinuit de ceva, nu am făcut faptele acestea, iar şansa asta nu mi s-a dat”, a precizat Ovidiu Marian Pop, într-o înregistrare video postată pe YouTube.

Potrivit sursei citate, fostul preot ortodox a fost condamnat pe 11 februarie, împreună cu asociatul său, la 9 ani de închisoare cu executare pentru evaziune fiscală. Pop a fost acuzat că a importat carne din Ungaria, prin mai multe firme fantomă, pentru a evita plătirea de taxe către statul român. Prejudiciul calculat de anchetatori s-ar ridica la suma de 8 milioane de lei.

Episcopia ortodoxă de Oradea, care s-a delimitat încă de la începutul anchetei de Ovidiu Marian Pop şi l-a suspendat pe durata anchetei, nu a putut fi contactată pentru a comenta situaţia.

Inspectoratul de Poliţie Judeţean Bihor a anunţat, într-un comunicat, faptul că fostul preot, care nu a mai fost găsit după anunţarea sentinţei definitive de către Curtea de Apel Oradea, a fost căutat de poliţişti atât la domiciliu, cât şi în anturaj, precum şi în toate locurile despre care se ştie că le frecventa. Ulterior, fostul preot a fost dat în urmărire naţională şi internaţională.

Verdictul Curţii de Apel Oradea reprezintă cea mai aspră pedeapsă primită vreodată în Bihor de o fostă faţă bisericească.

Vă invităm să urmăriţi materialul video.