Fost manager la "Victor Babeş": Trebuie găsite şi îndepărtate cauzele. Vinovaţi găsim în şir indian

Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeş din Bucureşti
Emilian Imbri, managerul Spitalului Dr. Victor Babeş din Bucureşti (Screenshot Digi24)

Fost manager al Spitalului de Boli Infecţioase ”Victor Babeş”, medicul Emilian Imbri a declarat marţi dimineaţă, într-o intervenţie telefonică la postul B1 TV, că nu trebuie căutaţi vinovaţi pentru ceea ce s-a întâmplat luni la unitatea mobilă de terapie intensivă din cadrul spitalului.

Imbri susţine că tragedia de la „Babeş” este „un eveniment posibil, dar imprevizibil” care nu a fost pus la cale de cineva anume şi care a avut loc din cauza unor defecţiuni tehnice.

”Vorbim despre un eveniment posibil, dar imprevizibil şi care nu este pus la cale, este pur şi simplu datorat unor defecţiuni tehnice. Eu vreau să subliniez, până când cercetările vor spune ce s-a întâmplat acolo, că intrăm în discuţie cu totul şi cu totul greşit – vinovaţii trebuie să plătească. Atenţie! Nu există vinovaţi, există cauze. Noi trebuie să cercetăm ca să găsim cauzele şi aceste cauze să le îndepărtăm ca să nu se mai întâmple acest lucru. Vinovaţi vom găsi în şir indian şi vom pedepsi aleatoriu sau nu nişte persoane, dar cauzele vor rămâne aceleaşi”, a susţinut medicul.

Totodată, fostul manager de la „Victor Babeş” susţine că „dacă este să căutăm vinovaţii [...] toţi suntem vinovaţi”.

„Ca atare, dacă este să căutăm vinovaţii, vreau să parafrazez un fost ministru al Sănătăţii, domnul ministru Tătaru, care a spus, la un moment dat, într-o situaţie apropiată de ce s-a întâmplat la ‘Babeş’, că toţi suntem vinovaţi. Şi a sărit toată lumea pe el că, vezi Doamne, încearcă să scape de responsabilitate. Nu, şi în contextul ăsta, toţi suntem vinovaţi. Toţi înseamnă toată societatea, populaţia, alături de instituţiile statului. Şi atenţie, instituţiile statului sunt oameni. (...) Există persoane care reprezintă instituţiile iar vina, în momentul de faţă, nu există o vină... Ce planează peste toţi este faptul că nu reuşim să-i facem să înţeleagă pe foarte mulţi dintre noi că pot participa la evitarea unor astfel de incidente. Cum pot să participe? Prin a se proteja singuri şi a-i proteja pe ceilalţi pentru că presiunea pe sistemul sanitar este majoră”, a reiterat dr. Emilian Imbri.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură