Fost ambasador susţine izolarea politică a AUR: Această grupare este un COVID-19 al politicii româneşti

Catalin Avramescu
Catalin Avramescu (Mihut Savu (Epoch Times Romania)

Fost ambasador al României în Finlanda şi Estonia, politologul Cătălin Avramescu a afirmat că se alătură poziţiei exprimate de mai mulţi intelectuali care au solicitat Coaliţiei PNL-USRPLUS-UDMR să izoleze politic formaţiunea AUR.

Mai mult, fostul diplomat cere demisia miniştrilor care ar fi avut întâlniri cu reprezentanţii AUR, cum ar fi ministrul Educaţiei Sorin Cîmpeanu.

"Sunt de acord cu poziţia exprimată de numeroşi intelectuali care cer încetarea oricăror contacte politice cu AUR. Această grupare - imposibil să o numesc 'partid politic' - este un COVID-19 al politicii româneşti care trebuie ţinut în carantină. Te speli pe mâini după ce faci click. Solicit demisia miniştrilor (inclusiv a traseistului de la Educaţie) care au avut discuţii cu 'reprezentanţii' AUR", a scris Avramescu, pe Facebook.

Reamintim că zeci de intelectuali şi personalităţi publice au semnat o scrisoare deschisă în care le cer guvernanţilor să înceteze dialogul cu AUR. Semnatarii au susţinut că partidul lui George Simion este "o formaţiune politică ce s-a dovedit a fi, în scurta sa existenţă pe scena publică românească, purtătoarea unui conglomerat ideologic nociv, de factură extremistă".

"Un partid radical-populist, vehiculând teme fundamentaliste şi naţionaliste, cu revizitarea teoriilor conspiraţioniste, anti-globaliste şi anti-individualiste nu poate fi un partener de dialog într-o democraţie", au afirmat semnatarii scrisorii referindu-se la AUR.