Fost ambasador, despre cazul Bulai: Prin aceste scremeri nu obţineţi decât ridicolul

Ciprian Mihali
Ciprian Mihali (Screenshot)

Comentând pe marginea cazului deputatului USR-PLUS Iulian Bulai, profesorul universitar Ciprian Mihali, fost ambasador al României în Senegal, a afirmat că discreditarea memoriei lui Mihai Eminescu poate fi realizată „atât de simplu”, prin reducerea poetului la „calitatea de simpatizant” al unui partid.

„Un mod atât de simplu de a discredita memoria lui Eminescu şi de a şifona imaginea unui partid politic! A-l reduce pe Eminescu la calitatea de simpatizant al unui partid este dovada unei crase lipse de cultură, a unei îngustimi dramatice de spirit, dar şi a felului în care este abuzată moştenirea culturală de către oamenii politici de orice orientare”, a precizat Mihali pe pagina sa de Facebook.

Totodată, fostul ambasador le-a recomandat politicienilor care vor să câştige un „biet capital de imagine pe spatele istoriei naţionale sau universale a culturii” să tacă din gură, din cauză că nu vor obţine de pe urma „acestei scremeri” decât „ridicolul”.

Remarcile profesorului Mihali vin în contextul în care Iulian Bulai, deputat USR-PLUS şi preşedinte al Comisiei pentru Cultură, Arte, Mijloace de Informare în masă din Camera Deputaţilor, a susţinut, vineri, cu ocazia Zilei Culturii Naţionale şi a Zilei de naştere a poetului Mihai Eminescu, că, în cazul în care acesta ar fi trăit în prezent, ar fi semnat iniţiativa “Fără penali în funcţii publice”, ar fi eliminat pensiile speciale şi ar fi reformat televiziunea publică.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne