Fiul lui Sile Cămătaru condamnat la puşcărie. Cu amânarea pedepselor

Sile Cămătaru (Facebook)
Ana Ion
23.11.2024

Mario Balint, fiul cel mare al lui Sile Cămătaru, în vârstă de 33 de ani, a fost condamnat de magistraţi la închisoare, însă cu amânarea pedepselor, scrie Newsweek.

Mario Balint a fost prins de mai multe ori conducând cu permisul suspendat, iar în 2023, când a fost depistat la Constanţa, a fost trimis în judecată. Recent, acesta şi-a aflat sentinţa: a fost condamnat de magistraţi la un an de închisoare, dar cu suspendare.

Decizia nu este însă definitivă.

„Pe de altă parte, pe 1 octombrie 2024, în jurul orei 10:15, poliţiştii Secţiei 18 din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti l-au oprit pe o stradă din Sectorul 5, în timp ce se deplasa pe un motociclu. Aceasta era pentru a doua oară în doar câteva zile când Mario Balint era prins exact în aceeaşi situaţie.

Anterior, pe 1 octombrie 2024 în jurul orei 10:15, când poliţiştii din cadrul Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti – Secţia 18 Poliţie au efectuat un semnal regulamentar de oprire pentru un motociclu condus de bărbatul în cauză, pe o stradă din sectorul 5. Verificările au arătat că dreptul acestuia de a conduce vehicule pe drumurile publice era suspendat. Astfel, Mario Balint riscă un nou dosar penal, caz în care condamnarea va fi cu executare!”, au transmis procurorii.

Obligaţiile lui Mario Balint

Pe durata termenului de supraveghere, inculpatul trebuie să respecte următoarele măsuri de supraveghere:

a) să se prezinte la Serviciul de Probaţiune, la datele fixate de acesta;

b) să primească vizitele consilierului de probaţiune desemnat cu supravegherea sa;

c) să anunţe, în prealabil, schimbarea locuinţei şi orice deplasare care depăşeşte 5 zile, precum şi întoarcerea;

d) să comunice schimbarea locului de muncă;

e) să comunice informaţii şi documente de natură a permite controlul mijloacelor sale de existenţă.

În baza art. 85 alin. 2 C.pen. şi art. 404 C.proc.pen. impune inculpatului ca, pe durata termenului de supraveghere, să presteze o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Administraţiei Domeniului Public sector 5 sau în cadrul Direcţiei Generale de Asistenţă Socială şi Protecţie a copilului sector 5, Bucureşti, pe o perioadă de 50 de zile lucrătoare.

În baza art. 86 alin. 1 C.pen. Pe durata termenului de supraveghere, datele prevăzute în art. 85 alin. 1 lit. c-e se comunică Serviciului de Probaţiune.

În baza art. 83 alin. 4 C.pen. şi art. 404 alin. 3, teza a II-a C.proc.pen. Atrage atenţia inculpatului asupra dispoziţiilor art. 88 C.pen. privind revocarea amânării aplicării pedepsei în cazul săvârşirii unei infracţiuni în cursul termenului de supraveghere şi în cazul nerespectării cu rea-credinţă a măsurilor de supraveghere prevăzute de lege ori a obligaţiilor stabilite de instanţă.

În temeiul art. 274 alin.1 C.pr.pen, va obliga inculpatul la plata către stat a sumei de 800 de lei cu titlu de cheltuieli judiciare. (din care 300 lei este suma aferentă urmăririi penale).

Cu drept de apel în termen de 10 zile de la comunicare. Pronunţată astăzi, 22.11.2024, prin punerea soluţiei la dispoziţia părţilor şi a procurorului, prin mijlocirea grefei instanţei, conform art. 405 alin. 1 Cod procedură penală”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor