Firma tatălui unui lider TSD care livra mâncare pentru elevi, amendată pentru prezenţa gândacilor. Explicaţia social-democratului, halucinantă

Metode pentru a scăpa de gândacii de bucătărie (Facebook)
Ana Ion
29.09.2024

Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor a amendat cu 24.000 lei firma Mehedinţiul Meu, deţinută de Florin Cojocaru, tatăl lui Nicu Alexandru Cojocaru - preşedintele TSD Mehedinţi, pentru prezenţa insectelor şi a gândacilor în zonele blocului alimentar. Totodată, s-a constatat că spaţiul de gătit şi cel de servire sunt complet neigienizate, scrie Defapt.ro.

118 elevi din Mehedinţi au ajuns la spital cu toxiinfecţie alimentară după ce au consumat mâncarea adusă de o firmă din judeţ. După apariţia acestui caz, Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor Mehedinţi a decis să verifice toate firmele care livrează mâncare elevilor. Printre acestea, şi firma Mehedinţiul Meu, patronată în acte de Florin Cojocaru, tatăl pesedistului Nicu Alexandru Cojocaru. Această firmă livrează mâncarea pentru trei localităţi din judeţul Mehedinţi, dar deţine şi o cârciumă.

În urma controlului, inspectorii de la Protecţia Consumatorilor au constatat că blocul alimentar în care era pregătită mâncarea pentru elevi este plin de insecte şi gândaci.

„Spaţiul de gătit cât şi cel de servire a mesei complet neigienizat. Preparate alimentare fără dată şi raport de fabricaţie. Produse alimentare şi proceduri de lucru nesigure”, au constatat inspectorii. În acest context, au decis să amendeze firma Mehedinţiul Meu cu suma de 24.000 lei şi, de asemenea, oprirea temporară a activităţii până la remedierea tuturor deficienţelor.

Defapt.ro l-a contactat pe Nicu Alexandru Cojocaru pentru a afla care au fost motivele pentru care a fost închis restaurantul familiei sale, pe care îl promovează pe contul său de Facebook.

„Nu este afacerea mea. Este afacerea tatălui meu. Da, avea contracte cu şcolile din Malovăţ, Isverna şi Braniştea. Acolo condiţiile au fost bune, mâncarea a fost bună tot timpul. Nu au fost probleme cu mâncarea pentru elevi.

Gândacii erau într-un raft de lemn. Noi avem contract cu o firmă de deratizare. Când au venit cei de la ANPC au tras de un raft de lemn şi au tras tare de el, gândacii s-au speriat şi au plecat prin faţa lor. Da, au închis restaurantul”, a declarat Nicu Cojocaru.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor