Firea: S-a acreditat ideea că eu, Grindeanu şi Tudose am împinge PSD la guvernare. O ştire falsă!

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Youtube - screenshot)

Senatoarea PSD Gabriela Firea a negat, duminică, la B1 TV, informaţiile apărute în spaţiul public conform cărora ea, Sorin Grindeanu şi Mihai Tudose ar forţa intrarea social-democraţilor la guvernare.

“Cel mai grav este că s-a acreditat ideea că ar exista o grupare în interiorul PSD formată din mine, Grindeanu şi Tudose, care am împinge partidul la guvernare. E o ştire falsă! Noi am formulat clar faptul că PSD nu e mantaua de vreme rea şi nici umbrela PNL sau a USR sau a altcuiva. Suntem partidul care a câştigat alegerile şi a fost trimis neconstituţional în opoziţie.

S-a văzut ce a însemnat guvernarea formată din PNL, USR şi UDMR, şi-au atins pragul de incompetenţă. Suntem într-o criză politică serioasă. Criza sanitară e îngrozitoare şi doar cei de la Putere nu realizează în ce colaps ne aflăm. În ce priveşte economia, am senzaţia că cei care se agaţă de scaunele guvernamentale acum chiar sunt iraţionali, mă refer la creşterile explozive de preţuri la energie şi gaze. Au arătat că nu au soluţii”, a precizat Firea.

De asemenea, fostul primar al Capitalei i-a acuzat pe liberali că, în timp ce România are nevoie de un Guvern stabil, ei sunt implicaţi într-un “balet cinic” privind funcţiile politice. În plus, Firea este de părere că este nevoie de un Guvern de specialişti care să obţină o majoritate în Parlament pentru câteva luni:

“Acum tot ei, un partid care a pierdut alegerile, mă refer la PNL, pun condiţii. Sunt ei în măsură acum, în acest tablou tragic, să mai pună condiţii? Avem nevoie de un guvern responsabil care să ia decizii urgente. Acest balet ridicol cine să fie ministru şi cine nu mi se pare chiar cinic”.

Reamintim că, duminică, într-o conferinţă de presă la sediul PNL, Florin Cîţu le-a cerut celor de la USR şi PSD să dea dovadă de "responsabilitate" şi să voteze Guvernul PNL-UDMR, care ar urma să fie condus de generalul Nicolae Ciucă.

“Ceea ce vreau să spun eu este foarte important. S-a tot vorbit de responsabilitate în această perioadă. Ăsta e momentul! Acum avem şansa să arătăm că suntem responsabili - şi cei de la PSD, şi cei de la USR -, să trecem România prin iarnă. Eu am arătat că sunt responsabil şi am făcut acel pas, am venit cu un alt premier, PNL a înţeles momentul. E momentul ca şi alte partide, care au votat moţiunea pe persoană fizică împotriva mea, să vină acum şi să spună da, mergem şi susţinem un guvern al PNL şi UDMR”, a susţinut Cîţu.

Totodată, preşedintele PNL a atras atenţia că şeful PSD, Marcel Ciolacu, a refuzat să discute cu el, însă “e bine” că a decis să discute cu premierul desemnat Nicolae Ciucă. Detalii aici.