Firea cere Guvernului să sisteze executările silite. Primăria are de plătit milioane de euro unui om de afaceri

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a cerut Guvernului să sisteze executările silite pe bugetele Unităţilor Administrativ-Teritoriale (UAT) pe perioada stării de urgenţă, susţinând că banii Primăriei sunt folosiţi la calmarea crizei din sănătate. Cererea a fost făcută după ce municipalitatea a anunţat, duminică seara, că este executată silit şi trebuie să plătească aproximativ 3,7 milioane de euro şi 500.000 lei într-un dosar privind o expropriere din 2010, relatează Digi 24.

Decizia instanţei se referă la o parte din datoria pe care Primăria Capitalei o are faţă omul de afaceri Costică Constanda, după ce a pierdut definitiv procesul legat de retrocedarea unui teren din Parcul Bordei. Totalul datorat e de 115 milioane de euro, iar acum Primăria este executată silit pentru suma de 3,8 milioane de euro.

“Solicit Guvernului să emită un act normativ care să prevadă sistarea executărilor silite pe bugetele UAT-urilor, pe perioada stării de urgenţă, având în vedere faptul că toate primăriile din România îşi concentrează resursele pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Mai mult, în acest moment activităţile generatoare de venituri, atât la nivel naţional, cât şi local, sunt reduse, iar resursele bugetare alocate Municipiului Bucureşti de la bugetul de stat sunt insuficiente”, a declarat Firea.

Primarul a ţinut să sublinieze că Primăria Bucureşti a alocat sume importante pentru aprovizionarea spitalelor şi asigurarea protecţiei personalului medical, pentru asigurarea unei mese calde pentru persoanele cele mai expuse riscului de marginalizare socială, precum bătrânii de peste 65 de ani şi oamenii străzii şi asigurarea serviciilor edilitare (încălzire, transport public).

În plus, Firea a transmis că Primăria pe care o conduce trebuie să plătească datorii semnificative rezultate din procese iniţiate cu mulţi ani în urmă.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne