Firea candidează pentru un nou mandat: "Am muncit de dimineaţa până noaptea, familia nu m-a mai văzut, decât copiii în somn"

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul General al Capitalei, Gabriela Firea, a anunţat duminică, la Antena 3, că, "dacă sănătatea îi va permite", va candida pentru un nou mandat la Primăria Capitalei, căci îşi doreşte să continue proiectele începute în actualul mandat.

În intervenţia sa telefonică la postul citat, Firea a mai susţinut că timp de trei ani de zile a muncit de dimineaţa până noaptea şi că nu şi-a văzut copiii decât în somn şi nici măcar în weekend aşa cum "trebuie."

”„Dacă sunt sănătoasă – ceea ce sunt acum şi mulţumesc bunului Dumnezeu şi medicilor de la Spitalul Cantacuzino care m-au însănătoşit şi de la Colentina şi suntem cu toţii bine -, cu siguranţă doresc să candidez, pentru că vreau să finalizez tot ceea ce am început. (…) Voi candida la Primăria Generală a Capitalei din partea Partidului Social Democrat, iar la nivel de Birou Permanent Naţional şi Comitet Executiv se va discuta la momentul potrivit politica de alianţe la nivel local, cu cine ne vom alia pentru a intra şi mai bine pregătiţi în alegerile locale. Dar aceste lucruri se vor stabili în şedinţele care vor avea loc după Sărbătorile de iarnă. Şi nu văd de ce nu aş candida, pentru că trei ani de zile am muncit de dimineaţa până noaptea, familia nu m-a mai văzut, decât copiii în somn, şi nici măcar în weekend, aşa cum trebuie”, a afirmat Gabriela Firea, potrivit Libertatea.

Declaraţiile primăriţei vin în contextul în care premierul Orban a acuzat în dimineaţa zilei de astăzi că, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiţii importante „sunt aproape egale cu zero”.

„Cine seamănă vânt, culege furtună. Dacă azvârli sute de milioane în nişte societăţi care nu fac nimic, societăţi ale primăriei, în care nu faci altceva decât să angajezi clientela publică să plăteşti salarii mai mari decât se plătesc în sectorul privat, nu e de mirare că, dacă stai şi analizezi, rezultatele mandatului sunt aproape egale cu zero pe proiectele de investiţii importante. Dacă tot e să vorbim de corelarea proiectelor de investiţie, Prelungirea Ghencea e un proiect care timp de trei ani şi ceva aproape a bătut pasul pe loc, el trebuie coordonat cu lucrările care se fac la Centură la nodul de intersecţie între Prelungirea Ghencea şi Centură, astfel încât să poată asigura o fluenţă în transportul pe relaţia cu Domneştiul”, a declarat duminică premierul, citat de G4Media, întrebat fiind dacă ştie că la Primăria Capitalei mai e nevoie de bani de la buget.

Ludovic Orban a precizat că are o listă cu zeci de proiecte care au bătut pasul pe loc, printre care podul de la Ciurel, podul de pe Splaiul Independenţei, patinoarul Flamaropol, Sala Polivalentă.

„Situaţia din domeniul furnizării energiei termice este, de asemenea, o situaţie extrem de critică şi, în ceea ce ne priveşte, încercăm să facem tot ce depinde de noi astfel încât să putem asigura furnizarea energiei termice către bucureşteni”, a mai adăugat premierul.