Firea, atac virulent la Orban: "Pentru mine, Orban este egal cu Dragnea"

Gabriela Firea
Gabriela Firea (Epoch Times România)

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a lansat un atac extrem de virulent la adresa premierului Ludovic Orban, după ce acesta a susţinut că pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiţii importante „sunt aproape egale cu zero”.

Nemulţumită de aceste declaraţii, Firea l-a atacat extrem de agresiv pe Orban, susţinând că acesta încearcă să mituiască presa pentru a inventa lucruri despre ea, că vrea să îi facă dosare, să îi racoleze oamenii etc. Firea a mai încercat să acrediteze ideea că pe vremea când era viceprimar, Orban se înconjura de sticle de băutură şi oameni dubioşi şi că acum face la fel. Nu în ultimul rând, Firea a susţinut că pentru ea, Orban este egal cu Dragnea.

”A spus că are un singur obiectiv, nu acela de a face ceva bun pentru ţară, pentru români, ci de a schimba primarul general. Aţi văzut că dumnealui nu s-a putut abţine şi a anunţat obiectivul prioritar... Îmi spun şi mie prieteni, cunoscuţi, că dl Orban a declanşat jihadul împotriva mea, le-a spus absolut tuturor că dacă vor să se remarce, dacă vor să obţină funcţii şi poziţii înalte, trebuie să mă atace pe mine. Se întâlneşte cu tot felul de persoane, mai mult sau mai puţin oficiale şi ortodoxe aceste întâlniri, unele care nu ar trebui să aibă loc, spunând că în sondaje arată că eu nu pot să fiu schimbată decât dacă mi se vor face dosare, dacă mă bagă la puşcărie. Discută cu tot felul de jurnalişti de investigaţii, să scormonească, să inventeze ceva în legătură cu mine, doar, doar vor schimba opţiunea bucureştenilor. "

Întrebată dacă are dovezi care să-i sprijine spusele, dacă există oameni care pot depune mărturie că au fost abordaţi de premier, Firea a răspuns "cu siguranţă, cu siguranţă" şi a continuat să îl atace pe Orban susţinând că acesta încearcă să racoleze oameni din echipa sa şi să schimbe majoritatea din Consiliul General.

"Încearcă să mituiască parte a presei pentru a scrie lucruri neadevărate despre mine. Sunt site-uri care scriu lucruri neadevărate care nu s-au întâmplat niciodată", a susţinut Firea.

 width=

"Eram şi eu la slujba de duminică de dimineaţa şi telefonul mi-a explodat, cu mesaje de la jurnalişti care îmi cereau reacţii după ce s-a întâmplat. Dl Orban, ca bun creştin, în loc să meargă la biserică, profera tot felul de acuzaţii.

În ceea ce priveşte administraţia, dovedeşte că nu a evoluat absolut deloc de când era viceprimar al Capitalei. Îmi spun colegi din Primărie că nu făcea altceva decât să stea în birou, biroul care era ca un bar de negri, numai cu băutură, numai cu ţigări, numai cu persoane care mai de care mai pestilenţiale şi văd ca domnul Orban nu a făcut niciun efort să depăşească acel nivel", a afirmat Firea.

"A spus că ‘cine seamănă vânt culege furtună’. Să înţeleg că atunci când mă certam cu domnul Dragnea pentru că mi-a tăiat din buget era de partea mea? El acum se poartă exact ca Liviu Dragnea. Pentru mine, Orban este egal cu Dragnea.

Ţevile RADET nu se repară nici cu whiskey, şi nici dacă le cântăm la mandolină. Prin urmare, dacă vrea să avem un dialog constructiv, pe teme de administraţie, eu sunt dispusă. (...) Vă spun sigur că dl Orban nu vine la o astfel de dezbatere pentru că nu cunoaşte, nu ştie şi este un neprofesionist. (...)

Ei sunt în stare să inventeze orice dosar. Aţi văzut şi cum a fost cu domnul Barna, pe care l-au scos din cursă. Dar, asta nu înseamnă că este real. Domnul Orban nu a făcut nimic pentru bucureşteni, mă îndoiesc că poate face ceva pentru români. Cu băutura şi cu mandolina nu se poate face nimic. Aşa mi-au spus toţi cei care au lucrat cu el”, a mai susţinut Firea, la Antena 3.

Declaraţiile Gabrielei Firea vin în contextul în care premierul Ludovic Orban a declarat duminică dimineaţa că, pe perioada mandatului Gabrielei Firea, rezultatele pe proiectele de investiţii importante pentru Capitală şi bucureşteni „sunt aproape egale cu zero”.