Fifor, replică pentru Iohannis: Eu nu văd cum încurajează PSD corupţia. Sunt nişte aiureli

Mihai Fifor (Ministrul Apararii Nationale),
Mihai Fifor (Ministrul Apararii Nationale), (Florin Chirila/Epoch Times)

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a respins, la Antena 3, cele mai recente acuzaţii lansate de preşedintele Klaus Iohannis la adresa partidului pe care îl reprezintă.

"Sunt temele false pe care le-a folosit preşedintele Iohannis în toată campania domniei sale, pe care le-au folosit şi colegii noştri din opoziţie. Eu nu văd cum nu respectă PSD referendumul, cum încurajăm corupţia. Sunt nişte aiureli, în contextul privind referendumul aşteptăm şi noi motivarea CCR, că de aceea există o Curte Constituţională", a declarat Mihai Fifor, citat de Mediafax.

Liderul PSD a subliniat că instituţia condusă de Valer Dorneanu a respins iniţiativele legislative de revizuire a Constituţiei cu un motiv.

"De vreme ce CCR vine şi spune că e o problemă înseamnă că ştiu oamenii ăia ce fac. Să vedem motivarea. Nu înseamnă că PSD încurajează corupţia sau nu respectă votul. Nu văd cum PSD nu respectă votul de la referendum", a precizat Mihai Fifor.

Preşedintele Klaus Iohannis a avut prima reacţie, marţi, la Palatul Cotroceni, după decizia Curţii Constituţionale potrivit căreia nu pot fi interzise prin Constituţie amnistia şi graţierea faptelor de corupţie.

Şeful statului a susţinut, printre altele, că voinţa politică a PSD de a-i proteja exclusiv pe corupţi, invalidată la referendum, este cea care a generat amputarea legislaţiei penale şi a legilor justiţiei şi de aceea o voinţă politică pusă în slujba intereselor cetăţenilor este cea care poate să transpună în legislaţie acest referendum. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne