Fifor: Iohannis, un robot, vrea să readucă România în negura zilelor de dinainte de '89

Mihai Fifor
Mihai Fifor (Epoch Times România)

Secretarul general al PSD, Mihai Fifor, a descris, miercuri, dezbaterea preşedintelui Klaus Iohannis drept o “mascaradă” şi o scenetă “cenzurată”, lăudând-o în acelaşi timp pe Viorica Dăncilă pentru prestaţia sa de la propria-i "dezbatere paralelă".

“Am avut până la urmă două dezbateri: una reală, cu Viorica Dăncilă şi o mascaradă, cu Iohannis. Una în care Viorica Dăncilă nu a evitat pe nimeni şi a răspuns la toate întrebările şi o scenetă proastă, regizată, controlată, cenzurată, ca să iasă bine pentru Iubitul Conducător. Una cu o presă normală care şi-a făcut datoria şi alta cu jurnalişti aleşi pe sprânceană de Cotroceni”, a declarat Fifor pe pagina sa de Facebook.

De asemenea, liderul PSD l-a catalogat pe Klaus Iohannis drept un “preşedinte fake”, un robot, şi a opinat că România trebuie condusă de un “preşedinte viu” ca Viorica Dăncilă.

“Partea bună e că am aflat cum ar arăta România dacă ar fi condusă de fiecare dintre cei doi candidaţi. Putem avea o Românie condusă de un preşedinte viu, autentic, cu calităţile şi defectele sale reale, care nu evită pe nimeni şi care îşi doreşte o naţiune unită, o ţară pentru toţi românii sau o Românie condusă de o poză, de un robot, de un preşedinte fake, care vrea o naţiune dezbinată, o ţară golită de cei incomozi, în care totul e controlat şi cenzurat. Putem avea o democraţie cu o presă liberă şi eficientă sau ne putem întoarce la alte timpuri când presa era doar o unealtă a regimului de la putere”, a adăugat Mihai Fifor.

Nu în ultimul rând, Fifor, secretar general al unui partid care nu s-a dezis niciodată de Ion Iliescu - fost comunist de frunte trimis în judecată pentru infracţiuni contra umanităţii -, a încercat să crediteze ideea că Iohannis va încerca să întoarcă România în “negura zilelor de dinainte de 1989”.

Reamintim că, după ce şeful statului a refuzat categoric o dezbatere cu Viorica Dăncilă, PSD a anunţat marţi, în scurt, o dezbatere cu jurnaliştii la Parlament. După eveniment, PSD a transmis că “Viorica Dăncilă a invitat presa pentru o întâlnire deschisă, oferind un model prezidenţial de comunicare bazat pe transparenţă şi dialog liber”.

Însă deşi Dăncilă a încercat să arate că aşa procedează un preşedinte, cum face ea, nu cum a făcut Iohannis care a invitat la dezbaterea lui doar câţiva jurnalişti, invitaţiile fiind nominale, merită menţionat că la dezbaterea organizată de PSD, fostul premier a deviat mai toate întrebările incomode, răspunzând pe lângă subiect sau virând în atacuri la adresa lui Iohannis.

De exemplu, atunci când a fost întrebată despre angajarea fiului ei la Curtea de Conturi, Dăncilă s-a victimizat susţinând că acesta a fost atacat şi pentru că este înfiat, iar când i s-a reamintit de ceasul pe care îl ţine ascuns după ce s-a scris că-i exorbitant de scump, şefa PSD a răspuns că întâi să justifice Iohannis casele şi apoi dă şi ea socoteală pentru ceas şi alte bijuterii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne