FIFA amână toate meciurile internaţionale din luna iunie

Pandemia de coronavirus a suspendat toate meciurilor internaţionale care ar fi trebuit să se dispute în luna iunie, forul internaţional luând această decizie cu specificaţia că sănătatea a fost şi va fi mereu prioritatea numărul unu în luarea deciziilor.
(FIFA/facebook)

Federaţia Internaţională de Fotbal (FIFA) a decis, vineri, amânarea tuturor meciurilor internaţionale programate în luna iunie din cauza pandemiei de coronavirus şi a suspendat marea parte a campionatelor naţionale din întreaga lume, relatează AFP.

Această hotărâre a fost luată la recomandarea unui grup de lucru compus din conducători şi secretari generali ai FIFA, respectiv a confederaţiilor continentale, înfiinţat cu preponderenţă pentru a evalua consecinţele pandemiei de Covid-19.

Grupul de lucru a mai precizat că criteriile de eligibilitate pentru jucătorii turneului olimpic masculin de la JO 2020, amânat la rândul lui din cauza coronavirusului cu un an pentru 2021, vor rămâne neschimbate, cu jucători născuţi începând de la 1 ianuarie 1997 plus alţi trei jucători fără limită de vârstă.

În ce priveşte înfiinţarea unui fond de urgenţă pentru a sprijini cluburile şi ligile aflate în dificultate, FIFA a stabilit ca fiecare confederaţie să desemneze câte o persoană pentru a coordona discuţiile pe acest subiect.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport