Federaţia americană de rugby şi-a declarat falimentul

Criza provocată de pandemia de coronavirus afectează lumea sportului într-o mare măsură. Federaţia americană de rugby tocmai şi-a declarat falimentul, fiind în imposibilitatea de a-şi mai susţine financiar obligaţiile, asta după ce instanţa a oprit toate competiţiile naţionale începând cu 20 martie.
(RugbyWorldCup/facebook)

Federaţia americană de rugby are de suferit în urma pandemiei de Covid-19, forul american fiind forţat să-şi declare falimentul.

Confruntată cu constrângeri financiare insurmontabile de la încheierea competiţiilor naţionale, USA Rugby trebuie să se reorganizeze pentru a-şi acoperi deficitul bugetar.

"Provocările financiare existente au fost accentuate de impactul pandemiei de Covid-19 asupra activităţilor legate de rugby.. Această organizaţie trece prin cea mai dificilă perioadă a existenţei sale. Niciuna dintre deciziile noastre nu a fost luată uşor", a comentat Barbara O'Brien, preşedinta USA Rugby.

Aflat sub protecţia capitolului 11 din Legea americană a falimentului, forul american va beneficia de un sprijin financiar, aprobat de comitetul executiv al instanţei conducătoare la nivel mondial, World Rugby. Scopul este de a permite Federaţiei americane să se reorganizeze, împreună cu alţi creditori, pentru a stabili un posibil plan de restructurare.