Falimentul City Insurance. Cîţu: Face parte din economia de piaţă. Statul să verifice dacă a fost fraudă sau nu

Florin Cîţu
Florin Cîţu (Epoch Times - Florin Cîţu)

Prim-ministrul Florin Cîţu a afirmat, sâmbătă, că „trebuie să ne obişnuim ca în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”. Declaraţia a fost făcută în contextul în care cea mai mare companie de asigurări, City Insurance, şi-a anunţat falimentul.

„Există un reglementator. Guvernul tocmai de aceea nu ar trebui să mai intervină, pentru că există un reglementator. Aş vrea să văd exact care a fost evaluarea şi cum de s-a ajuns aici. Mă voi asigura că clienţii de la City Insurance nu vor avea de suferit de pe urma acestei situaţii. Asta vom vedea dacă şi-a făcut ASF-ul treaba, nu am în acest moment acest răspuns. Vreau să văd exact evaluarea celor de la ASF pe situaţie şi după aceea vom lua o decizie, dar de aceea avem reglementator. Reglementatorul pieţei este cel care are grijă de piaţă. În acelaşi timp, falimentul este parte din capitalism, este parte dintr-o economie de piaţă. Aş vrea să văd dacă falimentul a fost ascuns - aici sunt alte probleme, dacă cumva situaţia era mai veche şi a fost ascunsă, atunci ar fi o problemă – dar falimentul este o parte din economia de piaţă”, a declarat premierul Florin Cîţu citat de Ziare.com.

Şeful executivului a mai adăugat că statul ar trebui să verifice dacă nu cumva City Insurance a intrat în faliment în urma unei fraude.

„Este important, din punctul nostru de vedere, să vedem dacă a fost fraudă sau nu acolo. Asta e important din punctul statului de vedere. În rest, trebuie să ne obişnuim că în economiile de piaţă să dea şi faliment companiile, asta este o chestie naturală şi vor apărea altele care le vor lua locul”, a adăugat premierul.

Liderul de la Palatul Victoria susţine, totodată, că Fondul de Garantare se va asigura că niciun client nu va pierde poliţa pentru care a plătit la acest asigurator.