Directorul companiei Twitter susţine că hiperinflaţia o va lua razna în SUA şi se va răspândi în restul lumii

CEO-ul gigantului Twitter, Jack Dorsey
CEO-ul gigantului Twitter, Jack Dorsey (Drew Angerer/Getty Images)

Jack Dorsey, directorul gigantului Twitter, consideră că inflaţia este scăpată de sub control în Statele Unite, el afirmând că situaţia se va agrava considerabil devenind hiperinflaţie şi apoi se va extinde în restul lumii. ”Hiperinflaţia va schimba totul. Se va întâmpla”, a postat el pe Twitter, vineri noaptea.

Preţurile mărfurilor de consum au crescut la un nivel record (cu un maxim în ultimii 30 de ani) în ultimele luni, pe fondul temerilor legate de problemele din lanţul de aprovizionare, dar şi a crizei de energie care bântuie pieţele internaţionale.

Iniţial, numeroşi analişti au încercat să liniştească publicul susţinând că inflaţia este "tranzitorie", însă vineri, preşedintele Rezervei Federale, Jerome Powell, a recunoscut că inflaţia ”Va dura probabil mai mult decât ne aşteptam anterior”, menţionând că acesta ar putea continua anul viitor.

Powell a mai subliniat, că se aşteaptă ca Fed să înceapă în curând să retragă măsurile extraordinare - rata extrem de mică a dobânzilor şi rundele de quantitative easing - pe care le-a impus pentru a "ajuta economia", despre care numeroşi critici au subliniat că sunt cele care au generat inflaţia.

Dorsey a adăugat la postarea sa iniţială un comentariu, afirmând că problema inflaţiei se va intensifica în întreaga lume. „Se va întâmpla în curând în SUA şi în toată lumea”, a scris acesta pe Twitter.