EXCLUSIV: FDA nu vrea să publice rezultatele autopsiilor persoanelor care au murit după ce au primit vaccinurile COVID-19

Vaccin, foto simbol
Vaccin, foto simbol (facebook.com / Ion Sturza)

Administraţia americană pentru Alimente şi Medicamente (FDA) refuză să facă publice rezultatele autopsiilor efectuate asupra persoanelor care au murit după ce au primit vaccinurile COVID-19.

FDA susţine că nu are voie să facă publice dosarele medicale, dar un avocat al siguranţei medicamentelor spune că ar putea face publice autopsiile, cu ascunderea informaţiilor personale.

Refuzul a fost emis către The Epoch Times, care a depus o cerere în baza Freedom of Information Act pentru toate rapoartele de autopsie obţinute de FDA privind orice deces raportat la Vaccine Adverse Event Reporting System (Sistemul de raportare privind efecte adverse ale vaccinării) în urma vaccinării cu COVID-19.

Rapoartele sunt depuse în acest sistem atunci când o persoană suferă un eveniment advers, sau o problemă de sănătate, după ce a fost vaccinată. FDA şi alte agenţii sunt însărcinate cu investigarea rapoartelor. Autorităţile solicită şi analizează dosarele medicale pentru a verifica rapoartele, inclusiv autopsiile.

FDA a refuzat să facă publice toate rapoartele, chiar şi copiile redactate.

FDA a citat legea federală, care permite agenţiilor să reţină informaţii dacă agenţia "prevede în mod rezonabil că dezvăluirea acestora ar aduce atingere unui interes protejat de o scutire", scutirea fiind "dosarele personale şi medicale şi dosarele similare a căror dezvăluire ar constitui o intruziune nejustificată în mod clar a vieţii private personale".

The Epoch Times a făcut apel la acest refuz, pe lângă refuzul recent al dezvăluirii rezultatelor analizei datelor din rapoartele VAERS.

"Pot fi redactate cu uşurinţă"

Kim Witczak, un apărător al siguranţei medicamentelor care consiliază FDA ca parte a Comitetului consultativ pentru medicamente psihofarmacologice, a declarat că rapoartele ar putea fi publicate cu informaţii personale ascunse.

"Informaţiile personale ar putea fi cu uşurinţă redactate fără a se pierde potenţialele învăţăminte din [autopsie]", a declarat Witczak pentru The Epoch Times, prin e-mail.

Oamenii fac alegerea de a trimite rezultatele autopsiei la Sistemul de raportare a efectelor adverse ale vaccinurilor, a precizat Witczak.

"Dacă cineva îşi trimite experienţa la VAERS, doreşte şi se aşteaptă ca aceasta să fie investigată de FDA. Acest lucru include rapoartele de autopsie", a spus ea.

Autopsiile sunt examinări ale persoanelor decedate efectuate pentru a determina cauza morţii.

"Autopsiile pot fi o parte importantă a analizei post-mortem şi ar trebui făcute în special în cazul creşterii numărului de decese în urma vaccinării pentru COVID-19", a spus Witczak.

Răspunsul FDA

Un purtător de cuvânt al FDA a precizat că decesele în urma vaccinării pentru COVID-19 sunt rare, citând numărul de raportări făcute la VAERS.

Până la data de 14 septembrie, au fost raportate 16.516 rapoarte de deces în urma vaccinării COVID-19. Aproximativ 616 milioane de doze au fost administrate în Statele Unite până în septembrie.

Purtătorul de cuvânt a refuzat să spună dacă FDA va publica vreodată rezultatele autopsiilor, dar a indicat un document scris de cercetători de la FDA şi de la Centrele pentru controlul şi prevenirea bolilor (CDC).

Lucrarea, care nu a fost revizuită de colegi, a analizat cele aproximativ 9.800 de raportări de decese la VAERS în urma vaccinării pentru COVID-19 depuse între 14 decembrie 2020 şi 17 noiembrie 2021. Cercetătorii au constatat că ratele de raportare au fost mai mici decât ratele aşteptate ale mortalităţii din toate cauzele.

"Tendinţele ratelor de raportare au reflectat tendinţele cunoscute ale ratelor de mortalitate de fond. Aceste constatări nu sugerează o asociere între vaccinare şi creşterea mortalităţii generale", au scris cercetătorii.

Cercetătorii au remarcat că studii anterioare au constatat că evenimentele adverse raportate la VAERS reprezintă o subestimare a numărului real de evenimente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură