Europa Liberă: PSD, ALDE şi USR nu şi-au depus bilanţurile la ANAF în termenul prevăzut de lege

Vot în plenul Camerei Deputaţilor
Vot în plenul Camerei Deputaţilor (Epoch Times România)

PSD, ALDE şi USR nu şi-au onorat obligaţia de a depune la ANAF bilanţul pe 2018, în termenul prevăzut de lege, aceasta în condiţiile în care au încasat peste o sută de milioane de lei de la bugetul statului, relatează Europa Liberă.

Conform legii, partidele trebuiau să depună bilanţurile până pe 30 aprilie, pentru ca ANAF şi AEP să verifice documentele prezentate, atâta doar că la 3 luni de la expirarea termenului, PSD, ALDE şi USR nu o făcuseră, se arată într-un răspuns pentru Europa Liberă de la AEP.

Anul trecut PSD a avut o subvenţie de aproape 100 de milioane de lei, USR a primit peste 13 milioane de lei, iar cei de la ALDE peste 9,6 milioane de lei.

PSD, formaţiune care a blocat controlul efectuat de AEP, susţine că va depune bilanţul în curând, acesta urmând să fie gata până la finele săptămânii, noul trezorier al partidului părând împăcat cu ideea că partidul va primi amendă.

„Nu s-a depus bilanţul. O să îl depunem, probabil vom lua amendă. Bilanţul este aproape gata la sfârşitul săptămânii”, a declarat noul trezorier al PSD, Ştefan Mihu, pentru Europa Liberă. Acesta a primit această responsabilitate în luna iulie, în cadrul Comitetului Executiv de la Vila Lac.​

ALDE a pasat pisica la firma de contabilitate care trebuia îl depună dar n-a făcut-o în timp ce surse din USR susţin că întârzierea se datorează faptului că unele filiale au trimis cu întârziere raportările.

Articolul integral poate fi citit aici.