"Este nevoie de o lume întreagă pentru a opri violenţa împotriva copiilor" (video)
alte articole
Parteneriatul Global Opriţi Violenţa Împotriva Copiilor mobilizează guverne, fundaţii, Organizaţia Naţiunilor Unite, societatea civilă, mediul academic, sectorul privat şi tinerii pentru a atinge noul obiectiv global de încetare a abuzului, exploatării, traficului şi tuturor formelor de violenţă şi tortură împotriva copiilor.
România este una dintre cele 12 ţări care şi-a asumat rolul de campioană împotriva violenţei, angajându-se să ofere servicii complete, coordonate şi multi-sectoriale de prevenire şi reacţie la violenţă. Violenţa împotriva copiilor rămâne un fenomen aproape invizibil, dar prezent la scară largă în România. Statistici recente arată că sunt peste 15.000 de cazuri raportate de exploatare, abuz şi neglijare a copiilor. În timp ce violenţa extremă împotriva copiilor este respinsă, există o toleranţă ridicată faţă de mai multe forme „moderate” de violenţă. Numărul de cazuri înregistrate s-a mărit cu 14% în ultimii doi ani - probabil, ca urmare a gradului de conştientizare crescut.
În cadrul evenimentului, a fost lansată şi campania de informare şi conştientizare a violenţei împotriva copiilor în societate, „Nu e normal să fie normal, violenţa împotriva copiilor este inacceptabilă”, derulată de Guvernul României şi UNICEF.
La eveniment s-a aflat şi preşedintele Onorific al Federaţiei Organizaţiilor Neguvernamentale pentru Protecţia Copilului (FONPC), Daniela Buzducea, care a declarat că "violenţa asupra copilului este o problemă de dezvoltare socială, este o problemă de dezvoltare sustenabilă. În sfârsit, vedem că guvernele, Organizaţia Naţiunilor Unite, societatea civilă prin reprezentanţii săi la nivel internaţional, dar şi mediul academic şi mediul de afaceri încep să-şi dea seama cât este de importantă această problemă."
"Este nevoie de o lume întreagă pentru a opri violenţa împotriva copiilor", a mai adăugat preşedintele FONPC.