Elevii claselor primare şi terminale din Chişinău vor reveni din 19 aprilie în şcoli

Elevi la şcoală
Elevi la şcoală (parlament.md)

După şedinţa Comisiei Situaţii Excepţionale din municipiul Chişinău de joi, 15 aprilie, primarul general al capitalei, Ivan Ceban, a anunţat că aproximativ 40 la sută dintre profesorii care activează în cadrul instituţiilor de învăţământ din Chişinău au fost vaccinaţi cu prima doză de vaccin, ceea ce va permite redeschiderea şcolilor.

De asemenea, a specificat Ceban cu referire la cadrele didactice din municipiu, marea majoritate a celor care au vrut să se vaccineze, au făcut-o.

Punctând că au existat foarte multe solicitări în ceea ce priveşte revenire copiilor la şcoală, cel puţin a celor din clasele primare, dar şi a celor din clasele terminale, edilul capitalei a anunţat că în cadrul discuţiilor pe care le-a avut cu membrii Comisiei, s-a decis revenirea în şcoli a claselor 1-4, a 5-a, a 9-a şi a 12-a, începând cu ziua de luni 19 aprilie 2021, în clase cu prezenţa fizică.

În ceea ce priveşte activitatea cimitirelor în perioada sărbătorilor de Paşti, Ceban a menţionat că porţile cimitirelor vor fi deschise zilnic între orele 8:00-17:00, inclusiv sâmbătă, dar de Paştele Blajinilor vor fi închise. „Vă rugăm foarte mult, cei care vor să vină să facă ordine la morminte să facă acest lucru până, sau după Paştele Blajinilor”, a punctat primarul general.

Amintim că în cadrul şedinţei plenare din 31 martie, după câteva ore de dezbateri, Parlamentul de la Chişinău a aprobat Hotărârea privind declararea stării de urgenţă pe întreg teritoriul Republicii Moldova, în perioada 1 aprilie – 30 mai 2021, hotărâre bazată, potrivit prim-ministrului interimar Aureliu Ciocoi şi a majorităţii parlamentare care a votat, pe Raportul Comisiei pentru Situaţii Excepţionale a Republicii Moldova privind necesitatea declarării stării de urgenţă.

Urmare a acelei decizii, activitatea instituţiilor de învăţământ din municipiul Chişinău şi-au sistat activitatea, elevii revenind la metoda de instruire on-line.

Potrivit ultimelor date anunţate de Ministerul Educaţiei, Culturii şi Cercetării, în instituţiile de învăţământ primar, gimnazial şi liceal, numărul elevilor testaţi pozitiv cu COVID-19 este de 189, iar 1853 elevi au fost plasaţi în regim de autoizolare. 248 cadre didactice au fost confirmate pozitiv cu noul Coronavirus şi 131 se află în autoizolare. Din personalul nedidactic şi auxiliar au fost infectate cu noul virus 128 persoane, iar alte 76 se află în autoizolare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe