După Odesa, Mikolaiv. Explozii puternice au zguduit oraşul ucrainean sâmbătă dimineaţa

Armata rusă bombardează oraşul ucrainean Mykolaiv
Armata rusă bombardează oraşul ucrainean Mykolaiv (Youtube - captură ecran)

Explozii puternice au zguduit oraşul ucrainean Mikolaiv sâmbătă dimineaţa devreme, a declarat primarul, la o zi după ce autorităţile au anunţat că cel puţin 21 de persoane au fost ucise când rachete ruseşti au lovit o clădire de apartamente în apropiere de portul Odesa de la Marea Neagră.

Sirenele de raid aerian au răsunat în întreaga regiune Mikolaiv, care se învecinează cu portul exportator vital Odesa, înainte de explozii.

"Sunt explozii puternice în oraş! Rămâneţi în adăposturi!" a scris primarul din Mikolaiv, Olexandr Senkevich, pe aplicaţia de mesagerie Telegram, potrivit Reuters.

Nu s-a ştiut imediat ce a cauzat exploziile.

Vineri, exploziile au distrus o parte a unei clădiri de apartamente în timp ce locuitorii dormeau, fiind cel mai recent atac dintr-o serie de atacuri cu rachete ruseşti care, potrivit Ucrainei, vizează civili.

În discursul său video nocturn de vineri, preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a denunţat atacurile ca fiind "teroare rusească conştientă, deliberat ţintită şi nu un fel de eroare sau o lovitură de rachetă întâmplătoare".

Kievul afirmă că Moscova şi-a intensificat atacurile cu rachete cu rază lungă de acţiune, lovind ţinte civile aflate la mare distanţă de linia frontului. Rusia spune că a ţintit obiective militare. Purtătorul de cuvânt al Kremlinului, Dmitri Peskov, a citat declaraţiile preşedintelui Vladimir Putin "potrivit cărora forţele armate ruse nu lucrează cu ţinte civile".

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe