"Duel" Băsescu - Budăi la TV. Ministrul Muncii trimis în corzi

Marius-Constantin Budai
Marius-Constantin Budai (Epoch Times România)

Nemulţumit de faptul că Traian Băsescu a catalogat drept un fals pactul propus partidelor de Viorica Dăncilă, ministrul Muncii, Marius Budăi, l-a întrebat, sâmbătă, pe acesta dacă este adevărată afirmaţia fostului preşedinte că România nu are nevoie de autostrăzi.

În replică, Băsescu i-a răspuns că este interesantă „prezentarea metafizică”, dar acest lucru se întâmpla în anul 1997, când România nu era în UE şi nu existau bani pentru autostrăzi, relatează hotnews

Duelul verbal al celor doi a avut loc în cadrul unei intervenţii la RTV, unde Budăi a ţinut să menţioneze:

„Chiar vreau să vă întreb pentru că public s-a tot spus că dumneavoastră sunteţi cel care a spus că România nu are nevoie de autostrăzi. Vreţi să clarificaţi acest aspect?”, l-a întrebat Budăi pe Băsescu, relatează Mediafax.

Fostul preşedinte a răspuns că este „interesantă prezentarea metafizică”, însă în 1997 România nu era în Uniunea Europeană şi, mai mult, ţara noastră era în încetare de plăţi.

„E interesantă prezentarea metafizică pe care o aveţi. Nu am spus niciodată că nu are nevoie de autostrăzi, am spus că nu sunt bani pentru autostrăzi. Puteţi lua înregistrarea din 1997. Atunci România era în încetare de plăţi şi noi nu eram în UE, nu ne dădea nimeni bani să le construim. Acum ne dă UE bani şi nu le construiţi. Asta era în 1997”, a declarat Băsescu.

Dialogul celor doi a avut loc în contextul în care anterior Băsescu afirmase că, în cazul în care ar mai fi preşedinte de partid, nu ar semna pactul propus de Viorica Dăncilă, căci acest lucru ar echivala cu „o urcare în barca guvernului PSD”.

Nu în ultimul rând, europarlamentarul Traian Băsescu a opinat că pactul cu care Dăncilă a venit în faţa naţiunii în plină criză politică şi pe fundal electoral este cel mai mare fals pe care l-a văzut pus pe hârtie.

„Categoric, dacă aş fi preşedinte de partid, nu aş semna un asemenea pact, pentru că în primul rând ar fi o urcare în barca guvernului PSD pe nişte politici pe care noi le-am acuzat a fi incorecte. V-o spun sigur, am văzut în pact aici că grija PSD-ului care cheamă la semnarea acestui pact e bunăstarea românilor”, a afirmat Traian Băsescu, într-o intervenţie telefonică sâmbătă la România Tv.