DSU, după tragedia de la "Babeş": Reprezentantul firmei distribuitoare de ventilatoare a refuzat să intre în TIR

Criza coronavirus loveste Romania
Criza coronavirus loveste Romania (Epoch Times România)

Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat, luni seara, referitor la situaţia petrecută la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă amplasată în curtea Spitalului "Victor Babeş" din Bucureşti, că personalul medical a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container, dar reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului, a refuzat să intre în TIR, cu toate că îi fusese oferit de către cadrele medicale un echipament complet de protecţie împotriva COVID-19.

„Personalul medical care încadrează Unitatea de Terapie Intensivă Mobilă a semnalat intrarea în avarie, concomitent, a tuturor ventilatoarelor regăsite în container şi a comunicat echipei tehnice a spitalului că acestea prezintă o alarmă de suprapresiune respectiv, presiune crescută de peste 6 Bari, limita maximă admisă pentru funcţionarea corectă şi în siguranţă a acestor tipuri de echipamente medicale. În urma verificării presiunii oxigenului din Unitatea Mobilă, ventilatoarele au rămas în avarie. Reprezentantul firmei distribuitoare a ventilatoarelor, sosit la faţa locului, a refuzat intrarea în unitate, deşi i-a fost oferit de către personalul medical, echipament complet de protecţie împotriva COVID-19. Acesta, în final a părăsit incinta spitalului, refuzând să intre în TIR”, se arată într-un comunicat al DSU publicat pe pagina de Facebook a instituţiei.

Potrivit DSU, este în derulare o verificare pentru stabilirea motivelor care au dus la creşterea presiunii oxigenului peste valoarea maximă admisă în cadrul Unităţii Mobile.

„Verificarea ventilatoarelor, în urma avariei a demonstrat că acestea au înregistrat o creşterea a presiunii de peste 6 Bari, ceea ce a dus la oprirea lor din funcţiune. Instalarea şi operaţionalizarea Unităţii se realizează sub coordonarea DSU şi a spitalului iar reglarea continuă a parametrilor de lucru, a instalaţiei de oxigen care deserveşte UTIM-ul, monitorizarea acesteia şi operarea unităţii este realizată de echipa tehnică a spitalului. Din cei 8 pacienţi internaţi în UTIM din cadrul Victor Babeş, 1 pacient pe o secţie proprie a spitalului Victor Babeş, 1 pacient la Spitalul ROL 2 (secţia militară a Ana Aslan), 2 pacienţi la Spitalul Bagdasar Arseni, 1 pacient la Floreasca, 3 pacienţi au fost declaraţi decedaţi, în urma intrării în stop cardio respirator”, se mai arată în comunicatul menţionat.

Reamintim că, luni, trei dintre cei opt pacienţi aflaţi în stare gravă la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă de la Spitalul "Victor Babeş" din Bucureşti şi-au pierdut viaţa în urma unei defecţiuni la instalaţia de oxigen. Ceilalţi cinci au fost salvaţi şi transferaţi ulterior la alte unităţi medicale. Serviciul Omoruri a demarat o anchetă în acest caz. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură