Drulă, despre proiectul lui Bode: Dacă scandaţi în Piaţa Victoriei lucruri care deranjează guvernanţii, pac!, direct închisoare 2-7 ani

Cătălin Drulă
Cătălin Drulă

Preşedintele USR Cătălin Drulă a reacţionat dur, miercuri, după ce pe masa Parlamentului a aterizat un proiect de lege, promovat de şeful MAI Lucian Bode şi premierul Nicoale Ciucă, care va incrimina mai ferm "infracţiunile cu un puternic impact emoţional".

"Premiul 'Carmen Dan' merge la Bode şi Ciucă. Doi plagiatori dovediţi depun un proiect de modificare a Codului Penal. Scopul? Să bage la închisoare pe oricine îndrăzneşte să critice furtul şi dezastrul guvernării PNL. Cum ar arăta România, dacă ar trece aşa o lege? Păi, dacă vă nimeriţi prin Piaţa Victoriei 'două sau mai multe persoane împreună' şi 'tulburaţi ordinea şi liniştea publică' scandând lucruri care deranjează guvernanţii, pac!, direct închisoare 2-7 ani", a declarat Cătălin Drulă.

Liderul USR susţine că fostul şef PSD Liviu Dragnea şi fostul ministru Carmen Dan "fuseseră mai finuţi în 2017": propuneau doar de la 1 la 5 ani.

"În România lui Ciucă, Bode şi Iohannis, deviza guvernării devine 'Nu deranjaţi furtul PNL'", a conchis Cătălin Drulă.

Reamintim că ministrul de Interne, Lucian Bodea, a anunţat că, împreună cu premierul Ciucă, a depus la Senat o iniţiativă legislativă de modificarea a Codului Penal care va incrimina mai ferm "infracţiunile cu un puternic impact emoţional".

Concret, actul normativ propune majorarea limitelor de pedeapsă cu o treime pentru infracţiuni în forme agravante, precum lovirea, vătămarea corporală, vătămări cauzatoare de moarte, hărţuirea etc. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne