Dragnea, din nou la Tribunal. Audierile, secrete

Liviu Dragnea la Inalta Curte
Liviu Dragnea la Inalta Curte (Epoch Times România)

Fostul lider al PSD Liviu Dragnea a părăsit astăzi celula sa de la Rahova pentru a fi adus sub escortă la Tribunalul Bucureşti. Dragnea va apărea în faţa judecătorilor nu în calitate de inculpat, ci de martor, în dosarul în care fostul preşedinte al Camerei Deputaţilor Valeriu Zgonea este acuzat de corupţie.

Dragnea a ajuns în jurul orei 12 la tribunal iar audierile vor fi secrete, urmând să aibă loc în camera de consiliu.

În acest dosar a fost citat ca martor şi fostul premier Victor Ponta, dar liderul Pro România nu s-a prezentat la tribunal.

Dosarul în care este audiat Liviu Dragnea vizează o acuzaţie de trafic de influenţă adusă lui Valeriu Zgonea. Procurorii DNA susţin că în perioada iulie 2012 - aprilie 2013, când îndeplinea funcţia de preşedinte al Camerei Deputaţilor şi totodată vicepreşedinte al unei formaţiuni politice, Valeriu Zgonea a acceptat promisiunea făcută de inculpatul Dobrică Dumitru, consilier judeţean, privind primirea de foloase necuvenite pentru sine, în schimbul influenţei pe care a lăsat să se creadă că o are asupra unor funcţionari publici şi a promis că-i va determina să numească într-o importantă funcţie publică o rudă a lui Dobrică Dumitru.

Ulterior, inculpatul Zgonea Valeriu – Ştefan a primit de la inculpatul Dobrică Dumitru foloase necuvenite în sumă totală de 62.143 lei, reprezentând contravaloarea unor servicii de turism şi cheltuieli legate de construirea unei case de vacanţă în judeţul Covasna.