Dragnea: Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, voi fi achitat. Nu există nicio probă care să mă incrimineze

Liviu Dragnea
Liviu Dragnea (Screenshot)

Invitat pe final de campanie electorală la Antena 3, liderul PSD Liviu Dragnea a declarat că „dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni’, cu siguranţa îl vor achita, căci „nu există nicio probă care să îl incrimineze”.

„Despre procesul ăsta, vă spun foarte simplu: oraşul ăsta nu e atât de mare pe cât pare. Sunt oameni care vorbesc din instituţii şi se ştie, suntem mulţi care ştim. Presiunile sunt inimaginabile pe marginea acestui proces. Cei care mergeau la proces nu sunt oameni care... sunt tot oameni care merg după noi prin ţară. Sunt puşi ca să pună o presiune pe judecători. Dar presiunea pe judecători nu vine doar de la aceia care erau în stradă. Nici de la instituţii. Atunci, dacă judecătorii din complet vor rezista la presiuni, nu poate să fie decât achitare pentru că sunt complet nevinovat. Nu există nicio probă, absolut nicio probă care să mă incrimineze. Absolut niciuna”, a declarat Liviu Dragnea, la Antena 3.

Totodată, şeful PSD a afirmat că primul complet de judecată care l-a condamnat „nu există oficial, căci nu există în spatele formării lui nicio hotărâre a colegiului de conducere a Înaltei Curţi”, iar acest lucru s-ar putea constitui în cauză de nulitate.

„[...] Am întrebat şi eu avocaţii şi mi-au spus: „Primul complet care te-a condamnat nu există oficial. Orice complet care se formează trebuie să aibă în spate o hotărâre a colegiului de conducere de la Înalta Curte, care se publică în Monitorul Oficial. Aia nu există. A plecat o doamnă judecătoare din complet, a venit un domn judecător, Epure, care sigur a şi susţinut condamnarea. Nu a fost numit aleatoriu şi nici nu există o hotărâre în care să apară acest nume că a fost introdus în complet.

Avocaţii spuneau că e cauză de nulitate, clară, limpede. Deci presiunea este foarte mare. Eu îmi aduc aminte că, la fond, cum Rareş Bogdan şi alţii care mai erau prin studio, pronunţau numele judecătorilor în emisiune şi spuneau ‘să nu care cumva să nu daţi condamnare. Nu vă jucaţi. Nu mai vorbesc de alte site-uri care vorbeau şi care ameninţau. Nu s-a sesizat nimeni cu chestia asta cu influenţarea justiţiei, influenţarea statului de drept”, a susţinut Dragnea.

În concluzie, preşedintele Camerei Deputaţilor a adăugat: „Concluzionez: sunt complet nevinovat. Nu mai vorbesc de faptul că este o speţă ruşinoasă. Nu e nicio probă. Dacă judecătorii sunt lăsaţi liberi, voi fi achitat, dacă nu rezistă la presiune – Dumnezeu cu mila”.

Reamintim că Liviu Dragnea are o condamnare definitivă la 2 ani de închisoare cu suspendare pentru fraudarea referendumului din 2009 iar acum aşteaptă sentinţa definitivă în dosarul Bombonica. În aşteptarea acestei sentinţe, Codurile penale au fost modificate astfel încât infracţiunea de care este acuzat Dragnea se va prescrie dacă dosarul se reia. CCR a dat o decizie pe completurile de 5 judecători, este aşteptat să dea alta pe completurile de 3 iar liderul PSD a mers până la CEDO.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne