Dosarul "monstrului din parc", preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara. I-au schimbat încadrarea juridică

Copilul de 13 ani, rămas inconştient (s), dupră ce agresorul său (d) a dat cu el de pământ
Copilul de 13 ani, rămas inconştient (s), dupră ce agresorul său (d) a dat cu el de pământ (www.ziardehunedoara.ro)

Dosarul penal în care este cercetat Alexandru Cobzaru, tânărul din Hunedoara supranumit şi „monstrul din parc”, care a dat de pământ, la propriu, cu un copil lăsându-l cu capul spart şi fără cunoştinţă, a fost preluat de Parchetul de pe lângă Tribunalul Hunedoara, informează Adevărul.ro.

Pus iniţial sub învinuire pentru lovire şi alte violenţe, violenţă în familie şi tulburarea liniştii publice şi anchetat de către Parchetul de pe lângă Judecătoria Hunedoara, lui Cobzaru i-a fost ulterior schimbată încadrarea juridică în „tentativă de omor”, după cum a confirmat pentru sursa citată procurorul Petru Şooş, purtătorul de cuvânt al Parchetului de pe lângă Judecătoria Hunedoara.

Reamintim că Alexandru Cobzaru a fost reţinut în data de 7 februarie 2021, fiind acuzat iniţial de loviri şi alte violenţe, tulburarea ordinii şi liniştii publice şi violenţă în familie după ce a dat de pământ cu un băiat de 13 ani şi cu fiul concubinei sale, în vârstă de 7 ani. Unul dintre copiii căzuţi victimă accesului de furie al lui Cobzaru a fost transportat la Spitalul Judeţean de Urgenţă (SJU) Deva, unde s-a constatat că avea "un traumatism cranian grav".

Cazul lui Alexandru Cobzaru a stârnit un val de furie pe reţelele de socializare, odată cu apariţia filmului agresiunii. Tânărul de 29 de ani din Hunedoara, reţinut după actul de violenţă, a declarat în faţa poliţiştilor, plângând, că nu şi-a mai putut controla nervii.

Peste treizeci de mii de persoane au semnat o petiţie online în care cer închisoare pe viaţă pentru agresor.

"Cerem pedeapsa maximă, închisoare pe viaţă pentru acest nenorocit! Este inadmisibil să faci un asemenea gest! Acesta nu merită să mai vadă lumina zilei decât printre gratiile celulei! Să fie condamnat pe viaţă încă din prima instanţă întrucât fapta comisă nu are nici o scuză!", se arată în petiţia menţionată.

Detalii despre caz şi materialul video aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne