Dosarul Caracal. Activitate pe telefonul Luizei Melencu la 4 luni de la dispariţia fetei

Luiza Melencu
Luiza Melencu (Internet)

O prietenă apropiată şi colegă de clasă a Luizei Melencu a semnalat familiei acesteia că în noaptea de miercuri spre joi, pe grupul de WhatsApp al clasei, a apărut activitate pe contul fetei dispărute în 14 aprilie.

„A sunat o prietenă a Luizei. Avea şi un cont pe whatsapp şi până acum a fost activ contul, iar de aseară, de la ora 1:00, i-a şters contul. (n.n. - bunicul se referă la faptul că la ora respectivă apare că Luiza ar fi părăsit grupul de pe whatsapp) (...) Iarăşi e ceva ciudat, pentru că ei n-au găsit... Avea două cartele, una de Romtelecom, şi mai avea o cartelă de Orange, pare-mi-se. Azi-noapte, ne-au alertat nişte colege de-ale ei. Au zis, domnule, cum... Înseamnă că telefonul l-a folosit cineva, s-a folosit de el, şi începând de azi, de la ora 1.00 nu mai e activ. (...) am dat telefon procurorului de la Craiova, că ne-a lăsat cineva un telefon, şi am dat telefon acolo şi au luat legătura cu fata asta“, a declarat bunicul Luizei Melencu citat de Adevărul.ro

Potrivit sursei citate, prietena Luizei este convinsă că telefonul Luizei este în posesia cuiva. Ea a afirmat că după ce a văzut această activitate pe grupul de WhatsApp, a încercat să o sune pe Luiza, dar a intrat robotul telefonic. Până în noaptea respectivă, pe grupul de WhatsApp al clasei se putea vedea că Luiza fusese activă ultima dată în 14 aprilie 2019, data dispariţiei ei.

Specialiştii IT consultaţi de “Adevărul” afirmă că este posibil ca cineva să fi deschis telefonul care nu mai fusese folosit din ziua dispariţiei Luizei după ce l-ar fi pus la încărcat. Întrebarea care se pune însă ar fi de ce a fost păstrată în aparat cartela SIM a Luizei şi nu a fost înlocuită cu o alta? În acest fel contul de WhatsApp al fetei nu ar mai fi funcţionat pentru ca acesta este strict legat de numărul de telefon, precizează Adevărul.ro.

O altă explicaţie ar mai fi că anchetatorii să fi cerut operatorului telefonic, clonarea cartelei SIM pentru a putea vedea cu cine ţinea Luiza legătura şi eventual ce discuţii purtase cu persoanele respective.

Reamintim că Luiza Melencu a dispărut la mijlocul lunii aprilie, după ce a spus familiei că merge la Caracal pentru a scoate bani de la bancomat. Mama fetei era plecată la muncă în străinătate, iar fata locuia cu bunicii. Mătuşa Luizei a declarat că, a doua zi de la dispariţia fetei, bunicul acesteia a primit un telefon de la un bărbat care i-a spus să stea liniştit că fata este bine.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne