Dosarul “Cămătărie în Jandarmerie”, aproape de finalizare: DIICOT cere 7 ani de închisoare pentru un fost comandant

Marian Corcodel
Marian Corcodel (Captura Video)

Marian Gheorghe Corcodel, fost comandant al Bazei de Administrare şi Deservire a Jandarmerie, stă cu sufletul la gură până săptămâna viitoare, când Tribunalul Bucureşti va pronunţa prima decizie în dosarul în care este acuzat de cămătărie, constituire de grup infracţional şi delapidare. Un procuror DIICOT a cerut, marţi, achitarea lui Corcodel pentru primele două infracţiuni, dar condamnarea lui la pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru ultima, relatează Ziare.com.

Potrivit sursei citate, şapte ani de puşcărie prevede Codul penal pentru delapidare, însă Corcodel a “făcut nouăşpele”, adică a formulat un denunţ la Parchetul de pe lângă Judecătoria Roşiorii de Vede, în scopul de a scăpa cu jumătate din pedeapsă. Corcodel a încercat în al 12-lea ceas să obţină şi un acord de recunoaştere cu procurorii, dar aceştia au refuzat să bată palma cu el. În plus, fostul comandant al jandarmilor de la UM 0260 a plătit prejudiciul şi a depus documente în acest sens la ultimul termen de judecată.

Cum şi peste dosarul lui Marian Corcodel plana chestiunea prescripţiei faptelor, continuă site-ul citat, procurorul de şedinţă al DIICOT a refăcut calculele colegilor lui şi a cerut condamnarea lui Corcodel la pedeapsa maximă prevăzută de lege pentru delapidare, iar pentru ceilalţi trei inculpaţi – foştii jandarmi Iancu Daniel Preoteasa, Georgică Băbănău, Octavian Cristescu – a solicitat condamnarea la pedepse orientate spre mediu.

În rest, procurorul a pus concluzii de achitare pentru toţi, fie pentru că a intervenit prescripţia (pentru faptele de cămătărie), fie pentru că fapta nu e prevăzută de legea penală (pentru capătul de acuzaţie privind constituirea de grup infracţional organizat). Această ultimă acuzaţie este importantă, deoarece ea a atras competenţa DIICOT în acest caz, iar acum procurorul a arătat că la nivelul UM 0260, sub comanda lui Marian Corcodel, probele strânse de colegii lui nu dovedesc existenţa unui asemenea grup.

Articolul integral aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne