Doina Gradea nu renunţă la scaunul de director al TVR. Ameninţă că dă în judecată Parlamentul

Doina Gradea (TVR)
Doina Gradea (TVR) (Starea Presei)

Fosta şefă a TVR, Doina Gradea, a anunţat, joi, că va acţiona în instanţă Parlamentul, după ce conducerea celor două camere a numit-o ca director interimar al TVR pe Ramona Săseanu.

„Voi ataca în Contencios Administrativ decizia de astăzi a Birourilor Permanente Reunite. Cer suspendarea deciziei şi, apoi, anularea. Analizez de asemenea şi posibilitatea altor acţiuni în justiţie pentru a îndrepta această sfidare a legii şi a prevederilor legale. Când ele sunt sfidate şi încălcate chiar de către Legiuitor, este cu atât mai grav. Nu fac asta decât pentru a opri un abuz cel puţin în ce priveşte Televiziunea publică. Orice document semnat de interimari după Decizia CCR poate fi atacat în instanţă şi devine nul! Cele două instituţii de interes major nu pot fi puse în această situaţie chiar de către Parlament”, a anunţat Doina Gradea pe Facebook, citată de Aktual24.

Anunţul făcut de Gradea vine în contextul în care, joi, Birourile permanente reunite (BPR) ale Senatului şi Camerei Deputaţilor i-au numit pe Ramona Săseanu şi Liviu Popescu ca directori generali interimari ai Societăţii Române de Televiziune (SRTV) şi Societăţii Române de Radiodifuziune (SRR) pentru o perioadă de 60 de zile. Ludovic Orban, în calitate de preşedinte al Camerei Deputaţilor, a precizat că numirea a fost făcută pentru a asigura conducerea acestor instituţii în urma deciziei de neconstituţionalitate date de CCR.

Reamintim că, miercuri, şedinţa de plen reunit a celor două camere ale Parlamentului în care urma să se voteze conducerea interimară a TVR şi a Radio România a fost amânată din lipsă de cvorum. Concret, după ce preşedinta Senatului, Anca Dragu, a anunţat că, având în vedere faptul că în şedinţa de plen reunit nu a fost cvorum, şefii celor două instituţii vor fi numiţi joi de Birourile Permanente Reunite.

PSD, însă, a acuzat o stratagemă a actualei puteri menită să eludeze decizia prin care judecătorii CCR au hotărât, cu unanimitate, că numirea conducerii interimare a celor două instituţii publice, făcută de Parlament pe 11 mai a.c., ar fi fost neconstituţională.

Lipsa de cvorum (respectiv faptul că în sală nu sunt suficienţi parlamentari) s-a constatat după ce parlamentarii coaliţiei au plecat din sala unde fuseseră prezenţi până atunci. Aşadar, s-a suspectat faptul că este vorba de o stratagemă a coaliţiei la putere pentru ca numirile să se facă în BPR, căci hotărârile BPR-ului, spre deosebire de votul din plen, nu pot fi atacate la CCR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne