Dictatorul Lukaşenko a dat ordin: Trupele bieloruse au început antrenamente pentru condiţii speciale de luptă

Dictatorul bielorus Alexander Lukaşenko
Dictatorul bielorus Alexander Lukaşenko (Getty Images)

Ministerul Apărării din Bielorusia a anunţat începerea antrenamentelor de luptă pentru forţele armate ale ţării, potrivit serviciului de presă al Ministerului Apărării al ţării, citat de Ukrainska Pravda.

Departamentul militar susţine că se doreşte verificarea pregătirii de luptă şi de mobilizare la nivelul necesar, precum şi îmbunătăţirea coordonării organelor militare de comandă şi control.

De asemenea, forţele bieloruse îşi propun să îmbunătăţească abilităţile practice ale comandanţilor, precum şi să antreneze personalul pentru a acţiona în diferite condiţii şi situaţii.

Recent, comandantul Forţelor Întrunite ale Forţelor Armate ale Ucrainei, general-locotenent Serhii Naiev, a declarat că acumularea forţei combinate ruso-bieloruse continuă pe teritoriul Bielorusiei, astfel că apărătorii se pregătesc pentru un răspuns corespunzător la acest lucru.

Preşedintele autoproclamat al Bielorusiei, Alexandr Lukaşenko, a acuzat Ucraina şi NATO pentru un număr tot mai mare de provocări în apropierea graniţei bieloruse-ucrainene şi a declarat că Ucraina încearcă să atragă forţele NATO în război.

Potrivit analiştilor de la Institutul pentru Studiul Războiului (ISW), dictatorul Lukaşenko a făcut declaraţii despre ameninţarea din partea NATO pentru a sublinia necesitatea de a proteja Bielorusia şi de a evita implicarea în războiul din Ucraina.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe