Deturnare de fonduri de aproape trei milioane de euro destinate achiziţiilor pentru armata ucraineană. Şefii a două întreprinderi, acuzaţi

Poliţist ucrainean
Poliţist ucrainean (Captură YouTube)

Procuratura Generală a Ucrainei a aprobat notificări privind calitatea de suspect pentru şefii a două întreprinderi care au achiziţionat produse pentru Ministerul ucrainean al Apărării, din cauza unor delapidări la scară largă.

Serviciul de presă al Procuraturii Generale a anunţat acest lucru într-un mesaj postat pe canalul său de Telegram, relatează Ukrinform.

"Potrivit anchetei, suspecţii, după ce au primit fondurile alocate de Ministerul ucrainean al Apărării pentru a plăti pentru furnizarea de bunuri şi servicii pentru aprovizionarea cu alimente a Forţelor Armate, le-au folosit în mod abuziv", se arată în raport.

De asemenea, acesta a adăugat că, pentru a creşte în mod artificial costul bunurilor, suspecţii au achiziţionat produse alimentare de la "întreprinderi fictive".

Prin acţiunile lor, suspecţii au cauzat statului ucrainean un prejudiciu de aproximativ 120 de milioane UAH (2.998.839,8 euro).

Agenţia a menţionat că în prezent se verifică implicarea oficialilor Ministerului Apărării în activităţile ilegale.

Ancheta preliminară este efectuată de către departamentul principal de investigaţii al Poliţiei Naţionale a Ucrainei, iar sprijinul operaţional este asigurat de către Serviciul de Securitate de Stat (SBU).