Deputat USR: Estimez că rămânem cu alegeri de primar într-un singur tur şi că PNL-ul mai dă o şansă PSD-ului

Liviu Ionut Mosteanu
Liviu Ionut Mosteanu (Epoch Times România)

Deputatul USR Ionuţ Moşteanu a declarat, joi, că nu se simte entuziast cu privire la decizia Guvernului Orban de a-şi asuma răspunderea pe alegerea primarilor în două tururi căci, în opinia sa, “vom rămâne cu alegeri de primari într-un tur şi cu o criză guvernamentală”. Moşteanu a mai susţinut că vom ajunge în situaţia în care PNL-ul mai dă PSD-ului o şansă pentru a se agăţa de putere.

“Eu nu împărtăşesc entuziasmul de pe FB legat de asumarea răspunderii guvernului pe alegerea primarilor în două tururi. Nu plec după fente PNL aşa cum nu am plecat după fentele PSD”, a precizat Moşteanu.

De asemenea, deputatul USR a susţinut că, în cazul în care, PNL “chiar vroia să avem şi primari în două tururi şi să pornim şi mecanismul anticipatelor”, atunci paşii de urmat ar fi fost următorii:

- OUG pentru primari în 2 tururi, o eventuală respingere a lui în Parlament dura minim 2 luni (cu atacuri la CCR, cu retrimitere de la Cotroceni, cu majorităţi la limită în comisii şi în plen)
- HG pentru organizare alegeri pe legislaţia în vigoare (OUG-ul de mai sus)
- pact pentru anticipate să vezi că ai parlamentarii care să respingă de două ori numirea unui premier
- demisia prim ministrului şi începea procedura constituţională pentru anticipate.

Ionuţ Moşteanu a mai afirmat că, în lipsa acestei secvenţe de paşi, vom avea o “asumare a răspunderii şi o moţiune care probabil va trece (PSD UDMR 5 rătăciţi, minorităţi sau proro)”.

“În scenariul ăsta nu o să mai avem primari în două tururi şi începe mecanismul pentru anticipate. PNL o să zică ‘eu am vrut primari în două tururi dar nu mă lasă oamenii răi’. De fapt nu vor nici primarii lor. Dacă nu trece moţiunea, PSD atacă la CCR şi presimt că CCR nu se va grăbi şi tot nu se rezolvă. Dacă asta e strategia de anticipate, e greşită. Pentru anticipate trebuie un pact semnat cu partidele în care să vezi că bob numărat ai jumătate din Parlament gata să respingă de două ori propunerea de premier (ceea ce a propus USR în septembrie 2019)”, a adăugat deputatul USR.

Nu în ultimul rând, Ionuţ Moşteanu a declarat că, potrivit estimării sale, România va rămâne cu alegeri de primari într-un tur şi cu o criză guvernamentală.

“Şi uite aşa, în loc să îngroape PSD, PNL-ul le mai dă o şansă. În 2 tururi PSD pierdea toate oraşele şi le dispărea principala sursă de putere politică”, a conchis deputatul USR.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne