Decizie definitivă a Curţii de Apel Napoli: Săvulescu nu va fi extrădat

Dragoş Săvulescu
Dragoş Săvulescu (Facebook)

Italia nu îl va extrăda în România pe fugarul Dragoş Săvulescu. Este sentinţa definitivă a Curţii de Apel Napoli, anunţă G4Media. Purtătorul de cuvânt al Ministerului italian al Justiţiei, Paulo Fantauzzi, a explicat pentru sursa citată că Justiţia din Napoli a luat două decizii în cazul lui Săvulescu.

În data de 15 septembrie 2020, Curtea de Apel din Napoli a refuzat predarea lui Dragoş Săvulescu autorităţilor române (în conformitate cu articolul 18 bis, litera c, legea nr. 69/2005) şi a dispus recunoaşterea şi executarea în Italia a pedepsei româneşti de 5 ani şi 6 luni de închisoare. La 26 septembrie, această sentinţă avea să devină definitivă deoarece părţile nu au făcut apel la Curtea Supremă.

Ulterior, pe 13 octombrie 2020, după ce decizia de ne-extrădare în România a rămas definitivă prin ne-apelare de către procurorul italian, la cererea procurorului general al Republicii Italiene şi a avocaţilor lui Săvulescu, Curtea de Apel Napoli i-a aplicat acestuia decretul-lege de graţiere nr. 241/2006, i-a scăzut 3 ani din pedeapsă şi, rămânând cu doar 2 ani şi 6 luni (adică sub 3 ani), a dispus ispăşirea pedepsei cu suspendare.

Articolul complet aici.

Reamintim că Dragoş Săvulescu, fostul acţionar al clubului Dinamo, a fost condamnat în 2019 la închisoare pentru complicitate la abuz în serviciu. Procurorii anticorupţie l-au acuzat că a făcut parte dintr-un grup infracţional organizat care ar fi reuşit să prejudicieze statul cu 112 milioane de euro prin implicarea ilegală în retrocedarea de plaje şi faleze în Constanţa şi Mamaia. Înainte ca magistraţii să anunţe decizia, Săvulescu a fugit în Italia şi a fost dat în urmărire internaţională. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne