Dăncilă, replică pentru Iohannis: Suntem un Guvern eficient, nu eşuat. Alţi preşedinţi ne laudă

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Aflată la Alba Iulia pentru a participa la conferinţa de alegeri a filialei locale PSD, premierul Viorica Dăncilă a declarat, sâmbătă, că Guvernul pe care îl conduce nu este “eşuat” şi nu reprezintă o “catastrofă” pentru România, aşa cum susţine preşedintele Klaus Iohannis.

„Un preşedinte nu trebuie să facă un joc politic, un preşedinte trebuie să spună întotdeauna adevărul şi să vadă care este realitatea. Nu suntem un guvern eşuat, cum a spus domnul preşedinte. Se joacă cu cuvintele. Este foarte uşor să jigneşti”, a precizat Dăncilă în timpul unei conferinţe de presă.

De altfel, şefa PSD a afirmat că Guvernul pe care îl conduce este unul „eficient”, chiar dacă nu „perfect”, şi a ţinut să sublinieze că cifrele „pe care le spune Institutul Naţional de Statistică, Comisia Naţională de Strategie şi Prognoze, Eurostatul, arată că această guvernare este eficientă”.

În acelaşi timp, premierul Dăncilă i-a reproşat preşedintelui Iohannis că, deşi critică guvernarea PSD, „alţi preşedinţi de stat laudă guvernarea din România şi laudă progresele pe care le-a făcut România în domeniul economic”.

„Este clar că domnul preşedinte spune ceea ce îl avantajează din punct de vedere electoral. Dacă pentru domnul preşedinte, catastrofă înseamnă să creşti pensii şi salarii, să investeşti în comunităţile locale, dacă pentru domnul preşedinte catastrofă înseamnă să iei măsuri pentru creştere economică, dacă pentru domnul preşedinte să ai a doua cea mai mare creştere economică din Europa este o catastrofă, cred că la dânsul aprecierile sunt inversate. Nu l-am văzut pe domnul preşedinte să facă aceleaşi aprecieri faţă de guvernarea Cioloş în care aveam 0% absorbţie fonduri europene, nu aveam acreditate nici măcar autorităţile de management”, a adăugat şefa PSD.

Reamintim că preşedintele Klaus Iohannis a declarat vineri, după ce a depus semnăturile la Biroul Electoral Central, că Partidul Social Democrat ar trebui îndepărtat de la putere, prin mijloace constituţionale, pentru că a fost o catastrofă pentru România. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne