Dăncilă nu se dezminte: Pe cine dă vina pentru retrogradarea ratingului privind economia României

Viorica Dancila
Viorica Dancila (Epoch Times România)

Fostul premier PSD Viorica Dăncilă a declarat, vineri, în cadrul unei conferinţe de presă, că responsabil pentru retrogradarea ratingului de ţară de la stabil la negativ este nimeni altul decât Guvernul Orban şi ministrul de Finanţe, Florin Cîţu.

„Aceeaşi agenţie a dat semnale de stabilitate în România şi că nu sunt pericole pentru România din punct de vedere bugetar. Declaraţiile din spaţiul public şi împrumuturile au dus la această retrogradare. Să ne uităm că în luna august aceeaşi agenţie a spus că e stabilitate. E uşor să dai vina pe greaua moştenire. Dar eu niciodată nu am făcut asta”, a declarat Viorica Dăncilă, citată de Digi24.

Fosta şefă a PSD a opinat că actualul Executiv „bâjbâie” şi nu are „o linie clară”.

„Un Guvern trebuie să găsească soluţii. Dar vedem un guvern care bâjbâie. Nu vedem o line clară, încotro să meargă România”, a mai precizat Viorica Dăncilă.

Declaraţiile fostului premier vin în contextul în care preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, joi, în cadrul declaraţiilor de presă susţinute înaintea participării la reuniunea Consiliului European de la Bruxelles, că Guvernul PSD este responsabil de faptul că agenţia de rating Standard & Poor's (S&P) a revizuit perspectiva privind economia României de la stabil la negativ.

Şeful statului a atras atenţia că o simplă lectură a comunicatului emis în acest sens de agenţia de evaluare arată că „această retrogradare s-a făcut din cauza derapajului bugetar care a apărut motivat de cheltuiala excesivă şi bugetul prost făcut de Guvernul anterior, nu de acesta”.

Detalii aici

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne