Dăncilă nu a ştiut cum se calculează aria cercului, deşi susţine că a dat meditaţii la matematică

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă

Premierul Viorica Dăncilă a fost întrebată, spre finele conferinţei de presă programate cu o oră înainte de mult aşteptata dezbatere anunţată de preşedintele Iohannis, cum se calculează aria cercului.

Întrebarea a venit în condiţiile în care Dăncilă a susţinut luni seara, într-o emisiune TV, că a dat meditaţii la matematică. Surprinzător sau nu, candidatul PSD-ului la prezidenţiale a greşit răspunsul la această întrebare de matematică elementară.

Redăm dialogul premierului cu reporterul:

Reporter: Aţi menţionat meditaţiile şi aseară spuneaţi la o emisiune aţi dat meditaţii la matematică, aş fi vrut să vă întreb cum se calculează aria cercului dacă ne puteţi spune.

Viorica Dăncilă: Raza la pătrat.

Reporter: Este pi (π) ori raza la pătrat.

Viorica Dăncilă: Pi x Raza la pătrat. Am dat meditaţii la matematică şi credeţi-mă că am putea, dacă aveţi timpul, să veniţi alături şi să vedem cine ştie matematică. Sunt inginer, credeţi-mă, toţi inginerii din România fac până în anul trei matematică. Eu am făcut facultatea cinci ani ani de zile. Şi contrar celor afirmate în spaţiul public, am terminat totuşi cu media 9. Bine, pentru unii li se pare o medie mică şi dacă vreţi să vorbim de matematică vă stau la dispoziţie chiar după terminarea conferinţei de presă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne