Daea: Staţiile de pompare arată acum ca pensiunile. Practic am înviat morţii în sistemul de irigaţii

Petre Daea
Petre Daea (Epoch Times România)

Ministrul Agriculturii Petre Daea a declarat, marţi, în cadrul unei conferinţe de presă, că a readus la viaţă sistemele de irigaţii care au fost abandonate de 30 şi ceva de ani.

"Avem la ora actuală aproape 200 kilometri de canal betonat, de canale care duc apă, sunt impermeabilizate. Avem 48 de şantiere unde am înlocuit staţiile de pompare din dărâmături, nu puteai practic să intri acolo. Acum staţiile parcă arată ca pensiunile, locuri curate, automatizate, cu reducere de curent, cu oameni în vârstă care au construit sistemele de irigaţii şi au revenit la locurile respective", a declarat Daea, citat de Hotnews.ro.

Potrivit ministrului Agriculturii, sistemul de irigaţii cu apă gratuită pe canale până la destinaţia de pompare a făcut "minuni în România", în condiţiile în care fermierii mari sau mici s-au dotat şi au tehnologii şi folosesc sisteme de irigaţii pentru a face culturi.

"Am luat Canalul Siret-Bărăgan de la Ministerul Apelor să-l aducem la Ministerul Agriculturii pentru a-l continua, pentru a continua această lucrare excepţională pentru ţară, iar de anul viitor, pe baza unui grafic stabilit şi a unei munci zilnice urmărite periodic şi făcut ceea ce trebuie să faci, vom intra la lucru pe Canalul Siret-Bărăgan. Ştiţi că o parte din el este folosit, până la kilometrul 5,7 la kilometrul 5,2 a fost o staţie de punere sub presiune care a fost inundată de noroi, 3 metri coloană de noroi, care a fost reabilitată şi pusă în funcţiune, iar pe 7 kilometri de canal se irigă. Nu s-a întâmplat acest lucru niciodată. Oare de ce? (...) Acelaşi lucru se întâmplă la Manoleasa şi la Stânca-Costeşti, iar peste câtva timp aici vom avea posibilitatea să vedeţi reabilitarea unor ziduri părăsite, a unor staţii, practic am înviat morţii în sistemul de irigaţii", a explicat Petre Daea.

Vă invităm să urmăriţi materialul video cu ministrul Petre Daea în misiune în Constanţa, pe şantierul de refacere a sistemului de irigaţii Carasu-Galeşu, reabilitarea staţiei de pompare şi a canalelor C1 şi C2.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne