Daea, pe cale să fie lăsat fără "măreţele" realizări. Comisia Europeană vrea să spulbere mitul producţiilor record

Nu demult, mai exact în campania electorală, Liviu Dragnea încerca să îi convingă pe români că Vestul cel rău îl persecută, nemulţumit că România a ajuns campioană la producţia de floarea soarelui şi porumb. Dar este adevărat mitul producţiilor pentru care ne invidiază UE şi pe care-l vehicula Dragnea?
Petre Daea
Petre Daea (Epoch Times România)

Comisia Europeană a cerut în mod oficial Ministerului Agriculturii să revizuiască datele privind recoltele de porumb din 2017 şi 2018, au declarat pentru G4Media.ro surse din executivul european. Concret, CE se referă la cifrele vizând aşa-zisele recoltele-record cu care s-au lăudat constant ministrul Petre Daea şi fostul şef al PSD Liviu Dragnea.

Potrivit sursei citate, miza corectitudinii acestor date e semnificativă: în 2018, creşterea producţiei în agricultură (determinată în grad covârşitor de creşterea masivă a producţiei raportate la porumb) a contat pentru 0,4 puncte din creşterea de 4,1% a economiei României.

Semne de întrebare legate de corectitudinea datelor comunicate de guvernul României cu privire la recoltele-record au apărut în momentul în care, potrivit datelor Institutului Naţional de Statistică, recolta de porumb în 2018 a fost de 18,3 milioane tone, în creştere cu peste 4 milioane de tone faţă de 2017, la o suprafaţă similară. Or, în 2017 producţia crescuse deja cu alte aproape 4 milioane de tone faţă de 2016 pe fondul unor condiţii meteo favorabile.

Informaţia despre cererile Comisiei Europene pentru revizuirea unor statistici agricole a fost publicată în premieră de jurnalistul Vlad Macovei pe portalul AgroIntel.ro, mai arată sursa citată.

Reamintim că în campania electorală pentru Bruxelles, Dragnea se erija în apărător al intereselor românilor duşmăniţi de occidentul căruia nu îi convine că România are producţii agricole record şi pretindea că multinaţionalele nemulţumite fiind de programul de guvernare care le-ar afecta interesele, au declanşat inclusiv o "campanie de demonizare ultra-profesionistă" împotriva sa.

”Când eşti, doi ani, primul la floarea soarelui şi porumb în Europa, eşti un pericol”, declara fostul lider PSD.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne