"Da, Iordache poate fi foarte uşor revocat!" - Ce spune europarlamentarul bătut de jandarmi pe 10 august

Florin Iordache si Carmen Dan
Florin Iordache si Carmen Dan (Epoch Times România)

Fostul ministru al Justiţiei Florin Iordache poate fi cu siguranţă revocat de Parlament din funcţia de şef al Consiliului Legislativ, susţine europarlamentarul USR-PLUS Vlad Gheorghe.

Europarlamentarul - care, în calitate de jurist a participat la elaborarea mai multor sesizări făcute de USR-PLUS către CCR - afirmă că, în opinia sa, Parlamentul, în calitate de for care l-a numit pe Iordache în funcţie, poate oricând face demersul invers.

În condiţiile în care legea nu prevede expres o modalitate de revocarea a preşedintelui Consiliului Legislativ, Vlad Gheorghe spune că ideală ar fi şi modificarea legii care reglementează funcţionarea acestui for.

“Repet, eu sunt convins, în opinia mea juridică… este absolut absurd să crezi că nu se poate revoca un om numit. Nu există aşa ceva. Forul care l-a numit poate să îl şi "deznumească", oricând. Şi dacă toată lumea vrea să fie ok şi să facă o treabă cum trebuie, şi să facă o lege cu cap şi cu coadă, nu cum este cea de acum, în aceeaşi şedinţă de la Parlament pot să modifice legea”.

Întrebat dacă revocarea lui Iordache poate fi făcută totuşi înainte de modificarea legii vizând funcţionarea Consiliului Legislativ, europarlamentarul a răspuns afirmativ:

"În opinia mea, da. Adică, poate să fie anterioară revocarea. Oricum, legea nu intră în vigoare imediat, ca orice lege se duce la promulgare, publicare etc. Deci nu se poate acţiona în baza ei imediat. Dar, consider că poate fi revocat printr-o decizie a Parlamentului. Sunt foarte curios cum o să iasă o contestare a lui Iordache la aşa ceva", a adăugat Vlad Gheorghe.

Reamintim că o opinie similară a lansat şi fostul ministru al Justiţiei Ana Birchall. Această susţinea recent pe Facebook că noul Parlament poate oricând să îl revoce pe Iordache căci are şi competenţa necesară, şi majoritatea.

"DA, Iordache poate fi foarte uşor revocat din Şef al Consiliului Legislativ în virtutea acelui principiu de drept pe care noi îl învăţăm la drept roman şi anume "Actus primus, Actus contrarius". "Cine emite un act poate să îl şi revoce". Oricând Parlamentul poate să se întrunească şi să-l revoce pe domnul Iordache, indiferent de decizia CCR!", scria recent, pe Facebook, Ana Birchall.

Mai amintim că, luni, 8 februarie, întrebat de reporterul Epoch Times dacă în Coaliţie s-a discutat despre revocarea lui Florin Iordache, liderul PNL Ludovic Orban a dat următorul răspuns:

"Privitor la anumite instituţii de subordonare parlamentară v-am spus că am format nişte grupuri de lucru care trebuie să ne prezinte, în termen de două săptămâni, un plan de acţiune pe fiecare… În unele cazuri e nevoie de modificare legislativă, în alte cazuri, cum este cazul TVR, Radio, este suficientă respingerea raportului. Dar şi în acest caz am stabilit să ne propunem un plan de acţiune pe care îl vom dezbate în coaliţie şi vom stabili calendarul de acţiune."

Revenind la Florin Iordache, menţionăm că, potrivit Anei Birchall, din poziţia pe care o deţine acesta poate bloca activitatea oricărui guvern sau parlament. Mai multe informaţii, aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne