Cumpănaşu, protecţie şi maşină de lux din partea MAI. Parchetul desfiinţează însă motivele pentru care Fifor i le-a acordat

Alexandru Cumpanasu
Alexandru Cumpanasu (Epoch Times România)

Alexandru Cumpănaşu - personaj care candidează la Cotroceni folosindu-se de drama Alexandrei Măceşanu (rudă abia de gradul 4 cu el) - a primit protecţie oficială de la Ministerul de Interne după ce s-a plâns ministrului Mihai Fifor şi în presă că a fost ameninţat pentru lupta sa împotriva clanurilor mafiote. Însă, un răspuns oficial al Ministerului Public pentru G4Media.ro arată că nu există nici un dosar privind aceste presupuse ameninţări.

Potrivit informaţiilor G4Media.ro obţinute, Cumpănaşu a fost păzit de o gardă de corp din Brigada specială de intervenţie a Jandarmeriei şi se deplasează cu un automobil de lux Volkswagen Touareg pus la dispoziţie de MAI, în virtutea unor ameninţări pentru care, surprinzător, nu există plângere.

”Cu referire la cererea adresată instituţiei noastre şi înregistrată la Biroul de informare şi relaţii publice cu numărul de mai sus, vă comunicăm că pe rolul Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie nu este înregistrată nicio cauză având obiectul la care faceţi referire în solicitarea dumneavostră”, se arată în răspunsul oficial al Ministerului Public.

Reamintim că pe 30 august, ministrul interimar de Interne de la acel moment, Mihai Fifor, susţinea că protecţia oferită lui Cumpănaşu ar fi avut o bază legală.

„Domnul Cumpănaşu a solicitat oficial acest lucru Ministerului de Interne, s-a făcut analiză în cadrul MAI. Orice persoană care solicită acest lucru şi are toate documentele primeşte acest sprijin. (…) Orice persoană din această ţară care îndeplineşte condiţiile conform legii capătă protecţie în acest sens. Orice persoană din România care face dovadă că este ameninţată, că are viaţa pusă în pericol poate primi protecţia statului, în speţă a MAI sau a altor instituţii. Lucrul acesta s-a întâmplat cu Alexandru Cumpănaşu, s-a făcut verificare, este pe lege, primeşte această protecţie”, a precizat Fifor, citat de Agerpres.

Nu e clar despre ce dovezi a vorbit la acel moment Fifor, dat fiind că procurorii nu au niciun dosar în acest sens, ceea ce înseamnă că nu a existat nici o plângere formală depusă de Cumpănaşu.

Articolul integral poate fi citit aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne