Cum puteţi solicita urna mobilă la alegerile din decembrie dacă sunteţi în carantină sau izolare

(bizbrasov.ro)

Persoanele cu drept de vot care se află în carantină sau izolare la domiciliu din cauza Covid, pot vota la alegerile parlamentare din 6 decembrie prin intermediul unei urne speciale.

Pentru a clarifica eventualele nelămuriri legate de acest proces vă prezentăm în continuare o serie de întrebări şi răspunsuri:

Cum se face solicitarea pentru urna mobilă?

Solicitarea se poate depune, până la data de 4 decembrie, de către orice persoană sau se poate trimite prin mijloace electronice birourilor electorale de circumscripţie sau oficiilor electorale după caz. Datele de contact ale acestora se găsesc pe site-ul Autorităţii Electorale Permanente (AEP).

Ce documente sunt necesare dacă va aflaţi în carantină?

Cerere şi copia deciziei de carantină emisă de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană sau a municipiului Bucureşti, în funcţie de caz.

Ce documente sunt necesare dacă va aflaţi în izolare?

Cerere tip şi UNUL dintre următoarele documente:

- biletul de externare din unitatea sanitară care confirmă diagnosticul şi indicaţia de izolare;

- decizia de izolare emisă de Direcţia de Sănătate Publică Judeţeană sau a municipiului Bucureşti;

- rezultatul testării Covid-19 RT-PCR (pozitiv) din ultimele 14 zile.

Ce puteţi face dacă nu aveţi niciunul dintre documentele acestea?

Trimiteţi către birourile electorale de circumscripţie sau oficiile electorale, după caz, o CERERE TIP pe care acestea o înaintează către DSP pentru a solicita emiterea de urgenţă a documentelor necesare. Modelul de cerere poate fi găsit în anexa deciziei Biroului Electoral Central.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne