Cum l-a scăpat instanţa de fond pe procurorul Codruţ Olaru, deşi e clar că a copiat [Ziare.com]

Codruţ Olaru
Codruţ Olaru

Procurorul Codruţ Olaru ţine cu dinţii atât de teza de doctorat, cât şi de scaunul de cadru didactic, după ce jurnalista Emilia Şercan a demonstrat că fostul şef al DIICOT a plagiat.

Procesul a ajuns la Înalta Curte, după ce Olaru a câştigat la instanţa ierarhic inferioară, dar nu pe probe, ci pe chichiţe juridice din Codul administrativ. Adică Olaru n-a demonstrat că a scris dintr-o suflare teza de doctorat, ci arată, proverbial, că "hoţul neprins e negustor cinstit, potrivit Ziare.com.

Pe data de 29 octombrie 2021, Curtea de Apel Bucureşti a constatat, în esenţă, că nu pot exista mai multe plângeri de plagiat pe numele lui Codruţ Olaru şi că, dacă mai apare una, celelalte trebuie clasate.

Aşa că instanţa de fond i-a dat dreptate procurorului şi a respins capetele de cerere formulate de jurnalista Emilia Şercan şi de Asociaţia Liga Studenţilor Din Universitatea "Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi. Procesul a ajuns la Înalta Curte şi a primit termen pe data de 21 septembrie.

Că procurorul Codruţ Olaru a copiat la greu în lucrarea de doctorat ar fi trebuit să fie clar pentru toată lumea după ce pasajele din teza lui puse în oglindă cu lucrările de unde le-a luat relevă că respectivele rânduri sunt identice.

Articolul integral aici.