Cum "justifică" omul lui Putin invadarea Ucrainei: Nazismul trebuie eradicat, altfel îşi va ridica din nou capul

Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate.
Nikolai Patruşev, secretarul Consiliului rus de Securitate. (Getty Images)

Unul dintre cei mai importanţi oficiali de securitate ai preşedintelui Vladimir Putin a declarat, marţi, că Rusia îşi va atinge obiectivele în Ucraina fără a fi constrânsă de termene limită, informează Reuters.

"Toate obiectivele stabilite de preşedinte vor fi îndeplinite. Nu poate fi altfel, pentru că adevărul, inclusiv adevărul istoric, este de partea noastră. Nu urmărim termene limită", a declarat secretarul Consiliului de Securitate, Nikolai Patruşev, într-un interviu acordat ziarului Argumentî i Faktî.

Rusia a invadat Ucraina la 24 februarie sub pretextul unei "operaţiuni militare speciale" ce ar fi avut ca scop "denazificarea" şi "demilitarizarea" vecinului său. Dar forţele ruseşti au întâmpinat multiple eşecuri şi au suferit pierderi semnificative în timpul celor trei luni de campanie.

"Nazismul trebuie eradicat 100%, altfel îşi va ridica din nou capul peste câţiva ani, într-o formă şi mai urâtă", a declarat Patruşev, dublând obiectivele declarate ale Rusiei pentru acest conflict militar.

El a mai acuzat că Ucraina este folosită de Occident pentru a limita Rusia, reluând acuzaţiile formulate de preşedintele Vladimir Putin pentru a justifica conflictul.

"Scenariul ideal pentru întregul NATO, condus de Statele Unite, pare să fie un conflict care fierbe la nesfârşit", a spus Patruşev.