Cu cărţile pe faţă. Pro România vrea la guvernare cu PSD şi ALDE

Adrian Ţuţuianu(PSD);
Adrian Ţuţuianu(PSD); (Florin Chirilă/Epoch Times)

Prima opţiune a Pro România este o guvernare alături de PSD şi ALDE în cazul în care moţiunea de cenzură va trece iar Guvernul Dăncilă va fi demis, a declarat la RFI senatorul Adrian Ţuţuianu, vicepreşedinte Pro România.

Potrivit lui Ţuţuianu, moţiunea de cenzură va fi depusă la sfârşitul acestei luni:

”Noi avem informaţia că moţiunea de cenzură va fi depusă şi dezbătută la sfârşitul lunii septembrie, dezbătută în prima parte a lunii octombrie. Am luat măsurile necesare ca toţi cei 29 de parlamentari pe care îi are Pro România să fie prezenţi la dezbaterea moţiunii şi să voteze. Vom vota pentru moţiune, nu suntem foarte interesaţi de textul moţiunii, ci suntem interesaţi ca România să aibă un Guvern mai bun. Vom vota moţiunea, urmând ca apoi să vedem cum se va contura o nouă majoritate parlamentară”.

În ceea ce priveşte planurile partidului său post moţiune, Ţuţuianu a declarat că Pro România şi-ar dori să guverneze alături de PSD şi ALDE:

”Prima noastră opţiune este să discutăm cu PSD şi ALDE, pentru că asta este ceea ce a rezultat la alegerile din 2016, evident că PSD fiind într-o altă situaţie decât cea în care este astăzi, dacă moţiunea a trecut. Dacă nu vom putea să conturăm o majoritate care să poată merge la preşedintele Iohannis cu o propunere de prim-ministru, sigur că atunci sunt deschise şi celelalte opţiuni şi vom sta de vorbă cu cei din PNL, pentru că cei de la USR au anunţat că deşi votează moţiunea, nu vor să îşi asume guvernarea”.

Întrebat dacă nu e totuşi straniu să dea jos Guvernul PSD pentru a guverna apoi tot alături de PSD, Adrian Ţuţuianu a negat: ”Nu este straniu, este nevoie ca acest Guvern să plece, pentru că şi-a dovedit limitele, este nevoie ca ţara să fie guvernată şi partidele politice serioase îşi asumă inclusiv riscurile unei participări la guvernare. Ce aţi vrea să facem, să spunem toţi ca USR-ul că dăm Guvernul jos, dar nu participăm la guvernare?”.

Întrebat dacă Pro România ar guverna alături de un PSD condus tot de Viorica Dăncilă, senatorul a răspuns: ”Eu nu cred că doamna Dăncilă va mai fi la conducerea PSD-ului, dacă moţiunea de cenzură trece”.

Cât despre faptul că oamenii din PSD sunt aceiaşi, Adrian Ţuţuianu a replicat: ”Unii sunt aceiaşi, important este că cei care vor prelua conducerea partidului să-şi dorească să restructureze Guvernul şi să reformeze fundamental administraţia publică, atât cât se poate, cu un Guvern cu mandat limitat pe timp de un an”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne