Criza europeană a imigranţilor: Sute de manifestanţi se încăieră cu poliţia în Milano

Sute de imigranţi s-au încăierat luni cu poliţia şi au blocat un drum principal în oraşul italian Milano, protestând împotriva condiţiilor de viaţă precare şi a perioadelor lungi de aşteptare pentru obţinerea autorizaţiei de muncă
Protest al imigranţilor în Milano, 24 august 2015. (Captură Foto)
Andrei Popescu
26.08.2015

Sute de imigranţi s-au încăierat luni cu poliţia şi au blocat un drum principal în oraşul italian Milano, protestând împotriva condiţiilor de viaţă precare şi a perioadelor lungi de aşteptare pentru obţinerea autorizaţiei de muncă, conform International Business Times.

Forţele de ordine ale poliţiei au folosit bastoane pentru a împinge grupul de manifestanţi înapoi în tabăra de imigranţi, unde aceştia locuiesc în corturi ridicate de Crucea Roşie. Imigranţii susţin că aceste corturi sunt supraaglomerate şi că trăiesc în condiţii inumane.

Peste 100.000 de imigranţi au ajuns în Italia în acest an pe mare, majoritatea fugind de violenţele şi haosul din Africa şi Orientul Mijlociu. În timp ce mulţi imigranţi continuă să se deplaseze spre nordul Europei, aproximativ 85.000 de persoane găzduite în adăposturile italiene doresc să obţină documente de muncă temporare. Afluxul masiv de refugiaţi a creat o criză politică.

Imigranţii trec, deseori, printr-o călătorie periculoasă, traversând Mediterana în bărci vechi şi nesigure, pentru a ajunge în Europa. Anul trecut, aproximativ 600 de refugiaţi au murit înecaţi. Până acum în acest an, numărul victimelor a ajuns la aproape 1.900, dintre care se crede că 1.600 au murit numai din luna iunie.

Uniunea Europeană plănuieşte să redistribuie 32.000 de imigranţi în următorii doi ani, uşurând povara de pe umerii Italiei şi Germaniei, unde au ajuns majoritatea imigranţilor. Marea Britanie a respins planul, atrăgând critici din partea mai multor naţiuni est-europene.

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a numit la rândul său acest efort al UE ca fiind “o ambiţie modestă” şi a minimalizat obiecţiile la metodologia fundamentală a planului.

ONU a avertizat la începutul acestei luni că 107.500 de imigranţi au pătruns în UE în iulie, aproape triplu faţă de numărul record înregistrat în aceeaşi lună în 2014.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor