Crimele de la Oneşti. Cad capete: Şefii IPJ Bacău şi Poliţiei Oneşti, daţi afară de şeful MAI

Lucian Bode - gov.ro
Lucian Bode - gov.ro (Epoch Times România)

Ministrul de Interne, Lucian Bode, a anunţat, miercuri, înlocuirea din funcţie a conducerii Inspectoratului Judeţean de Poliţie Bacău, precum şi a Poliţiei Oneşti, după dubla crimă din municipiul de pe malul Trotuşului.

Potrivit ministrului, şefii Poliţiei Bacău au minimizat amploarea situaţiei şi nu au acţionat corespunzător, astfel încât se impune înlocuirea din funcţie atât a Inspectorului Şef al IPJ Bacău, cât şi a inspectorului adjunct.

"Am propus, de asemenea, înlocuirea din funcţie a şefului Poliţiei Municipiului Oneşti şi adjunctului acestuia”, a declarat Lucian Bode, precizând că celor patru ofiţeri le vor fi date alte atribuţii.

Ministrul a mai informat că a sesizat Parchetul pentru neglijenţă în serviciu cu privire la modul de intervenţie a Poliţiei şi la modul de soluţionare a plângerilor depuse anterior evenimentului.

„Pentru mine, cel mai greu de acceptat este că, în urma unor intervenţii ale unor structuri ale MAI, nu am reuşit să salvăm vieţile persoanelor aflate în pericol”, a declarat ministrul.

Declaraţiile integrale ale ministrului pot fi urmărite în materialul video.