Coreea de Nord pare că se pregăteşte să testeze o rachetă balistică lansată de pe submarin

Liderul comunist nord-coreean, Kim Jong Un
Liderul comunist nord-coreean, Kim Jong Un (Captură ecran)

Armata sud-coreeană a detectat indicii că ţara condusă de Kim Jong-un, Coreea de Nord, s-ar putea pregăti să testeze o rachetă balistică lansată de pe submarin (SLBM), a anunţat sâmbătă agenţia de presă Yonhap, cu câteva zile înainte de vizita vicepreşedintelui american Kamala Harris.

Armata a detectat pregătiri în această săptămână în Sinpo, provincia Hamgyong de Sud, Coreea de Nord, a relatat Yonhap, citând o sursă militară sud-coreeană anonimă. Acest lucru este în concordanţă cu raportul din această săptămână al unui grup de reflecţie cu sediul în SUA, care a citat imagini surprinse cu un satelit comercial.

Preşedintele sud-coreean Yoon Suk-yeol este conştient de semnele şi mişcările care sugerează provocări nord-coreene, inclusiv SLBM-uri, a declarat sâmbătă biroul prezidenţial într-o declaraţie.

Vicepreşedintele american Harris urmează să viziteze regiunea săptămâna viitoare şi să se întâlnească cu liderii din Japonia şi Coreea de Sud.

Un oficial de rang înalt al administraţiei americane a declarat vineri, în cadrul unei şedinţe de informare, că un test nuclear sau alte provocări sunt posibile în timpul călătoriei lui Harris în regiune, dar că nu au predicţii sau anunţuri de făcut.

Un portavion american a sosit vineri în Coreea de Sud pentru prima dată în aproximativ patru ani, alăturându-se altor nave militare pentru a participa la exerciţii comune cu forţele sud-coreene.

Coreea de Nord a denunţat desfăşurările militare americane anterioare şi exerciţiile comune ca fiind repetiţii pentru război şi dovezi ale unor politici ostile din partea Washingtonului şi Seulului.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe