Consilier USR: Toţi arborii din Bucureşti sunt în pericol!

Copaci ciopârţiţi în sectorul 4
Copaci ciopârţiţi în sectorul 4 (De la cititori)

Consilierul USR Ilinca Macarie trage un puternic semnal de alarmă asupra pericolului ca arborii din Capitală să fie tăiaţi la simpla sesizare a vreunui cetăţean care ar bănui că aceştia pot constitui un pericol.

„Toţi arborii din Bucureşti sunt în pericol! De ce? Azi am înţeles gravitatea situaţiei în care ne aflăm. Practic orice copac poate fi tăiat de către primărie la cererea unui cetăţean, doar la simpla bănuială că ar reprezenta un pericol”, a afirmat Macarie, vineri, pe pagina sa de Facebook.

Consilierul Sectorului 1 adaugă că, deşi Primăria a achiziţionat două tomografe pentru a verifica starea de sănătate a copacilor, până în prezent nu are printre angajaţi nici măcar un specialist care să poată utiliza aparatura.

„Mai mult decât atât, angajaţii din primărie răspund penal şi personal în cazul unui accident cauzat de vreo creangă sau copac căzut. În concluzie dau aviz de tăiere fără excepţie, după o verificare ochiometrică, pentru a nu risca nimic.

Teoretic absolut orice copac poate sfârşi tăiat, în timp ce tomografele zac nefolosite la primărie”, precizează Ilinca Macarie.

În final, consiliera subliniază faptul că este nevoie de angajarea de urgenţă a minim doi specialişti în acest domeniu şi luarea tuturor măsurilor pentru ca defrişarea abuzivă să nu aibă loc.

„Avem nevoie de copaci ca de aer!”, a conchis aceasta.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Societate, cultură